Táplálkozás

Mit érdemes nassolni éjszaka?

Medipress


Gyakran előfordul, hogy a vacsora után, közvetlenül lefekvés előtt hirtelen szörnyen megéhezünk, mintha csak gyomrunk nem érzékelné, hogy a pihenés időszaka következik. Mit érdemes ilyenkor fogyasztani? Nos, a szakemberek szerint semmi esetre sem süteményt és csokoládét. Íme, néhány szerencsésebb választás.

A túró és a joghurt – Jégkrém helyett tökéletes megoldás, ha valami olyasmire vágyunk, ami hideg és krémes. Mindkét étel fehérjében és kalciumban gazdag, s ezáltal az alvást is pihentetőbbé teszi.

A szőlő – 82 százalékban vízből áll, így kitűnően hidratál. Egy fürt szőlő elfogyasztása épp olyan, mintha egy pohár víz harmadát innánk meg.

Popcorn – Ha chips után nyúlnánk, ott a popcorn. Kalóriatartalma alacsony, ráadásul teljes kiőrlésű gabonaféle.

Pisztácia – A pisztácia tökéletes éjjeli nassolnivaló. Nem csak finom és egészséges, de egyes tanulmányok szerint a fogyásban is segít, azonkívül a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is segít megelőzni.

Tojásos szendvics – Ez már egy kicsit tartalmasabb étel, mégis büntetlenül fogyasztható egy kis olívaolajjal és egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal: 10 gramm fehérje és 200 kalória, amiről beszélünk.

Gyógyteák – A gyógynövényekből készülő tea segít megnyugodni és ellazulni. A többség a kamillára voksol, de léteznek desszert ízű változatok is, pl. csokoládé, kókusz, karamella és vanília ízesítésű teák.