Táplálkozás

Megnősül a világ legkövérebb embere

betegszoba.hu


A 2007-es Guinness Rekordok Könyvének legkövérebb embere, a mexikói Manuel Uribe szerdán bejelentette, hogy ebben a hónapban megnősül, miután leadta eredeti súlyának csaknem felét. "Nagy, fényes esküvő lesz, de alacsony kalóriatartalmú ételeket szolgálunk fel a fogadáson" - mondta el a 43 éves férfi az AFP-nek.

Az ágyhoz kötött Uribe februárban közölte, hogy 590 kilogrammos testsúlyából sikerült leadnia 230 kilogrammot. A férfi egy Claudia nevű özvegyasszonyhoz készül kötni az életét, akivel két évvel ezelőtt jegyezték el egymást észak-mexikóban található Monterrey-beli otthonukban, október 26-án. #img1#

A médiával jó kapcsolatokat ápoló mexikói férfi azután beszélt esküvői terveiről, miután a nemzetközi sajtó, televízióállomások szponzorpénzzel jelentkeztek, és a helyi elöljárók négyszáz személyre ajánlottak fel tortát. Uribe egy Pesado (magyarul "Súlyos") nevű együttest kért fel zenélni és megköszönte Istennek, hogy "csodát tett egy olyan férfival, aki az öngyilkosság szélén állt, de ma már ismeri a szerelmet."