Táplálkozás

Életmód hétvége nem csak vegetáriánusoknak


Augusztus 25-26-a között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált, amely táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs és tánc foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, öko és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak!

Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz a nyers étkezésről, a vegán életmódról, emellett több önismereti program és workshop segít majd abban, hogy harmóniát teremtsünk Testünk és Lelkünk között. A Fesztivál augusztus 25-én, 10.00-kor Dobrocsányi István: Miért együnk csírát-Miért igyunk búzafüvet? című előadásával kezdődik. Ezt követően Lénárt Gitta az élő ételek fogyasztásának egészségmegőrző hatásáról beszél. A későbbiekben Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézetet vezetője, saját gyógyulási tapasztalatait megosztva tart előadást arról, hogyan őrizhetik meg a nők egészségüket a makrobiotikus táplálkozás segítségével, s megfelelő diétával hogyan gyógyítható például a meddőség, a rendszertelen havi ciklus, a hormon egyensúlytalanság, vagy az endometriózis. Ezen kívül szó lesz még a helyes böjtölésről, méregtelenítésről, valamint arról, hogyan előzhetők meg az allergiás megbetegedések, illetve mit kínálhatunk tejfehérje-, tejcukor-érzékenység, glutén-érzékenység esetén.                                                                                                                                        

A fesztiválon mód van természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra, lesz vegetáriánus főzőverseny, a szakmai előadások mellett pedig számos kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség nyílik: a balett teremben lesz szakrális körtánc, baba-mama, valamint kismama jóga, Do-in frissítő, lazító, nyújtó gyakorlatok, Csí Kung és Tai Csi workshop és Zumba Gold oktatás. Idén számos önismereti program és workshop segít majd abban, hogy harmóniát teremtsünk Testünk és Lelkünk között.

A fesztivált a Harcsa Veronika Vegetáriánus Trió koncertje zárja. A rendezvényre a belépés ingyenes!