Szexuális egészség

Merevedési zavarhoz vezethet a szájápolás elhanyagolása


Egy tanulmány szerint a merevedési zavarokkal küzdők nagy többsége ínygyulladásban is szenved.

A kutatás szerint a súlyos merevedési zavarral küszködő férfiak 81 százalékánál fedeztek fel ínygyulladást. Ez az arány a közepesen komoly eseteknél ötből kettő volt. A merevedési zavar a férfiak tíz százalékát érinti, többségük 40 év feletti.

Dr. Nigel Carter, a Brit Fogászati Szövetség elnöke szerint a férfiak nem veszik észre az összefüggést a két probléma között. "Nem könnyű összekötni az ínygyulladást, amely a fogak elvesztésének legfőbb okozója, egy ilyen tabutémával, mint a merevedési zavar. Pedig ötből négy ilyen problémával küszködő férfinak baj van a szája egészségével."

"Régóta tudjuk, hogy az ínygyulladás rontja az általános egészségi állapotot, és olyan betegségekhez is köthető, mint a diabétesz vagy a szívproblémák. Ha beteg az íny, baktériumok kerülnek a véráramba, így nem csoda, hogy az érrendszerrel összefüggésben is pusztítást végeznek."

"A megelőzés leghatásosabb módja a gondos otthoni szájápolás. Mossunk fogat naponta legalább kétszer, minden alkalommal minimum két percig. Használjunk fogselymet és fluoridtartalmú fogkrémet!  Lehetőleg minél kevesebb cukortartalmú élelmiszert és üdítőt fogyasszunk, és keressük fel rendszeresen a fogorvost." - javasolja a szakember.

Mindez egy könnyen befogadható üzenet mindazoknak a férfiaknak, akik az elégtelen szexuális teljesítményük miatt idegesek, alig van önbizalmuk, és már a partnerükkel is romlik a kapcsolatuk. Ápoljuk megfelelően a szánkat, cserébe az egész életminőségünk javulni fog!


Fogászat, szájsebészet, szájápolás

Válassza ki azt a betegséget, melyhez tapasztalatot, kórtörténetet szeretne felvinni, vagy amelyhez kapcsolódóan kíváncsi a többi felhasználó tapasztalataira, a gyógyulások történeteire!