Szexuális egészség

A tinédzserek nem védekeznek megfelelően


Ugyan a tizenévesek a korábbiakkal szemben többet várnak az első szexuális élményükkel, azonban ez nem jelenti azt, hogy jobban védekeznének a betegségekkel szemben.

Nicole Weller, az Arizonai Állami Egyetem szociológus PhD-hallgatója az amerikai Nemzeti Adatbázis tanulmányozása során vizsgálta az első szexuális élmény, és a szexuálisan terjedő betegségek kapcsolatát. Megállapította, hogy a tizenévesek az első eseményen a korábbinál később esnek túl, azonban az elővigyázatosság mégsem nőtt. Természetesen a problémát illetően vannak etnikai különbségek, a fekete fiúk és lányok esetén volt a leginkább tapasztalható a védekezés nélküli szex.

Az Amerikai Közegészségügyi Társaság denveri találkozóján bemutatott tanulmány következtetése, hogy nagy gondot kell fordítani a fiatalok felvilágosítására, ugyanis a szexuálisan terjedő betegségek legveszélyeztetettebb 15-19 év közötti korosztály. A másik súlyos probléma, melyhez a megfelelő nevelési eszközök hozzájárulhatnának, a nem kívánt terhességek visszaszorítása lenne.