Szexuális egészség

A férfiak megadják magukat a szexuális kísértésnek


A pszichológusok azt állítják, hogy bár a férfiaknak is ugyanolyan képességük van a kísértések leküzdésére, mint a nőknek, de ezt gyakrabban felülírja a férfiakat érő erősebb nemi vágy.

A Personality and Social Psychology Bulletin legújabb számában publikált tanulmányhoz a Texas A&M Egyetem kutatói Natasha Tidwell vezetésével 218 átlagosan 32 éves felnőttet vizsgált; 70 férfit és 148 nőt. Az első kutatásban arra kérték őket, hogy számoljanak be azokról az impulzusokról, amik akkor érték őket, amikor a való életben egy lehetséges, de tiltott partnerrel találkoztak. A következő kísérletben az alanyoknak egy a reakcióidőt mérő számítógépes feladatot kellett elvégezniük, amelyben választhattak, hogy elfogadnak vagy elutasítanak lehetséges partnereket. A kutatók ezután folyamat disszociáció segítségével elkülönítették az impulzus és a kontroll hatásait.

A második kutatásban 600 egyetemista (326 férfi és 274 nő) játszotta a partnerválasztós játékot.
Mindkét kutatás eredményeiből az derült ki, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel adták meg magukat a szexuális kísértésnek, mint a nők. Ez a különbség pedig nem azzal magyarázható, hogy a férfiak kevesebb szándékos kontrollt fejtenek ki, hanem azzal, hogy erősebb szexuális impulzusok érik őket, mint a nőket. 


Herezacskóvisszeresség

A visszeresség problémája nem csak az alsó végtagokat érintheti, hanem tulajdonképpen minden olyan területet a szervezetben, ahol a vénás pangás (a vénás vér elfolyási nehe-zítettsége a szív felé) hosszabb ideje fennáll. A visszeres betegség kialakulásához több ténye-ző is hozzájárulhat. Ilyenek a veleszületett hajlam, anatómiai okok, egyéb társuló beteg-ség(ek) jelenléte. Visszeres betegség a jól ismert alsó végtagi visszeresség, az aranyér beteg-ség, a nyelőcső visszeresség - ez ma Magyarországon a magas alkoholfogyasztás követ-keztében kialakuló májzsugorodás egyik fontos, akár halálhoz vezető következménye - és nem utolsó sorban a herevisszeresség. (drfabian.extra.hu)

Eddigi bejegyzések

redhut ( 37 éves férfi ) Balmazújváros , 1 kórtörténet | időpont: 2008. június 30. 9:45

Kezdeti tünetek: Ivarszervek:
herezacskóduzzanat
Későbbi tünetek: Ivarszervek:
alhasi diszkomfort érzés, herefájdalom, -érzékenység
Kórház, rendelő: DEOEC Urológiai Klinika (Hajdú-Bihar megye, Debrecen)
Gyógyszerek: Fájdalomcsillapítókon kívül semmi.
Alternatív gyógymódok:: Sebészi (laparoscopos) megoldás,a baloldali v. spermatica elklippelése.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Műtét után legalább egy hónapig fizikai munka mellőzése.