Szépség, plasztika

Vesztettek népszerűségükből a szépészeti beavatkozások a férfiak körében

betegszoba.hu


A férfiak körében végzett szépészeti beavatkozások számában (2008-ban) évek óta először jelentős, két százalékos visszaesés mutatkozott - derült ki az Amerikai Plasztikai Sebészeti Akadémia (AACS) éves jelentéséből.

A jelentés adatai szerint 2008-ban 2 százalékkal kevesebb férfi, és 29 százalékkal több női páciens végeztetett valamilyen kisebb-nagyobb szépészeti műtétet. Nők körében főleg az olcsóbb, kevésbé invazív, ambuláns módon végzett beavatkozások örvendenek nagy népszerűségnek. A Botox-szal végzett kezelések népszerűsége pedig úgy tűnik, továbbra is töretlen.

A lézerrel végzett ránctalanító és arckorrekciós műtétek iránti kereslet az utóbbi három évben rendkívüli módon megnőtt. Férfiak esetében 456, nőknél pedig 215 százalékos a növekedés a műtétek számát tekintve. Ehhez többek között az is hozzájárulhatott, hogy a beavatkozás ára 2002 óta jelentősen csökkent.

A három legnépszerűbb szépészeti beavatkozás 2008-ban az ajakfeltöltés, a mellnagyobbítás és a szemhéjplasztika voltak. A nem invazív beavatkozások közül a Botox kezelés, a lézeres szőrtelenítés és a ráncfeltöltés vitték a pálmát.