Szépség, plasztika

Vágások nélküli fogyasztó műtét

betegszoba.hu


Három évvel ezelőtt első gyomorgyűrű műtétje után Paul Martin egy apró tetoválást csináltatott, hogy elfedje műtéti hegeit. Tavaly decemberben végzett második műtétje után azonban már nem volt szüksége ilyesmire, hiszen azt már bemetszések nélkül végezték.

"A műtét után az egyetlen dolog, amit éreztem, a torkom szárazsága volt - nyilatkozta Mr. Martin - Semmim nem fájt, hiszen nem voltak bemetszések és sebek rajtam."

Az 53 éves Paul Martin egyike a Stanford Klinika azon betegeinek, akiket az úgy nevezett 'természetes nyílás' nevű műtéti eljárással operáltak. Esetében az egész műtétet a torkán keresztül végezték, így nem volt szükség bemetszésekre.

"A beteg torkán keresztül egy endoszkópszerű eszközt vezettünk le a gyomorig, amelynek végén egy speciális műszer található, amely képes a műtéti eljárás minden lépésének (vágás, varrás) elvégzésére" - nyilatkozta Dr. John Morton, a beavatkozást végző sebész.

"Ezeket a beavatkozásokat 'minimális bemenet' eljárásoknak nevezzük, hiszen a lehető legkevésbé invazívak. Ahol szükséges, apró vágásokat ejtünk, de ahol ez helyettesíthető más eljárással, ott inkább azt alkalmazzuk. Így a műtét kevésbé fájdalmas, és a beteg könnyebben és hamarabb épülhet fel."