Szépség, plasztika

"Összetörtem a lábamat, hogy meghosszabbítsák"

betegszoba.hu


Szó szerint összetörik magukat az orosz nők, hogy minél szebbek lábuk legyen: az esztétikai műtétek fanatikusai akár alsó combcsontjukat is eltöretik, hogy aztán fájdalmas procedúrákkal meghosszabbítsák - de divatosnak számít a vaginaszépítést is.

A műtétre várók mind fiatalabbak és egyre extrémebb beavatkozásokat kérnek a megszépülés reményében - az esztétikai sebészetben ez most már globális tendenciának számít. A legvadabb operációkat és változtatásokat talán az orosz nők kérik, akik néha nem riadnak vissza a csonttöréstől vagy a szeméremajkakba injekciózott zsír-implantátumoktól sem. Az American Society of Plastic Surgery szerint a vaginális sebészet a leggyorsabban növekvő szegmens; a fiatal nőkre ráadásul nagyban hat a pornó, mint követendő példa, és olyan vaginát akarnak, mint az úgynevezett sztároké.#img1#

Az osztrákok inkább a már-már klasszikusnak számító ráncfelvarrást és mellnagyobbítást preferálják - méghozzá nem kevesen, hiszen nyolc százalékuk valóban élt is a műtét adta lehetőségekkel. A Gallup felmérése szerint az osztrák nők negyede elképzelhetőnek tart egy szépészeti beavatkozást - intő jel azonban, hogy csupán az operáción átesettek 10 százalékának tetszik az eredmény. "Tekintettel erre az átlagos eredményre, kétséges, hogy egy ilyen műtét kockázata valóban megéri-e" - mondta professzor Dr. Beate Wimmer-Puchinger asszony, Bécs város nőegészségügyi megbízottja.