Szépség, plasztika

Mellplasztika TB támogatással


Bizonyos mellplasztikai beavatkozásokat igen is támogat a Tb.

A mellplasztikai beavatkozás nem olcsó első ránézésre, sokan nem tájékozódnak, bár szeretnének változtatni mégis lemondanak a lehetőségről.

Tb támogatás tekintetében támogatnak bizonyos mellplasztikai műtéteket, abban az esetben funkcionális korrekcióról van szó, ami azt jelenti, hogy a páciens egészsége forog veszélyben. Amit az OEP támogat a nagy mellek kicsinyítése, ha gerincbántalmakat, hátfájást okoz a nagy súlyuk. Ilyen esetben állami kórházban kimondottan, nélkülözve a klinikák kényelmét, de jól felkészült plasztikai sebészek végzik el a műtétet.

A fejlődési rendellenességeket kezelő mellplasztikai műtétet is finanszírozza a TB, ilyen lehet az aszimmetrikus mell például, lógó csőmell, nagyon pici , fejletlen mellek és ha pszichés zavarokat okoz.

Minden esetben orvosi indoklás szükséges a kérelemhez, előfordul, hogy elutasításba ütközik, de érdemes többször megpróbálni.

Amennyiben betegség miatt kellett eltávolítani az emlőt, vagy baleset miatt sérült, ilyen esetekben is a TB támogatja a helyreállító műtétet.

Érdemes tájékozódni, nyugodtan orvos véleményét kikérni, mert lehet találni megoldást.
3 gyermek szülése után lehetősége van az Anyukának OEP támogatással 1 alkalommal mell vagy haskorrekciót kérni.

Még több információ a tb támogatott mellplasztikáról: http://mell-plasztika.info