Szépség, plasztika

Feszes bőr plasztikai műtét és neurotoxinok nélkül

betegszoba.hu


A Berkeley Laboratórium kutatásai szerint egy fehérje, amely igen nagy szerepet játszik egyes emberi ráktípusok terjedésében, a ráncok elleni harcban is jó szolgálatot tehet. A kutatók szerint a RHAMM (hyaluronsavat kötő receptor) fehérje koncentrációjának befolyásolásával egy nap teljesen kiválthatjuk majd a plasztikai műtéteket, és a botox kezeléseket.

A kutatások szerint a RHAMM fehérje igen nagy szerepet játszik az adipociták (zsírsejtek) jelzéseinek szabályozásában bizonyos gyógyulási folyamatok (bőrsérülések, szívroham, agyvérzés) közben. A kutatók rájöttek, hogy a RHAMM fehérje blokkolásával az öregedés során elpusztult zsírsejtek újraképződnek, ezzel együtt pedig csökken az egészségtelen zsigeri zsírok mennyisége is.#img1#

"Ennek a módszernek az egyik előnye, hogy a neurotoxinokkal ellentétben semmilyen káros mellékhatását nem ismerjük, ezen kívül teljesen non-invazív, hiszen a RHAMM fehérje működését gátló anyagot lokalizáltan, injekciók formájában kapja a beteg, így a műtét teljesen elhagyható" - nyilatkozta Dr. Mina Bissell, a Berkeley Laboratórium sejtbiológusa.

A kutatók szerint a plasztikai sebészeten kívül más felhasználásai is lehetnek a RHAMM gátlóknak, hiszen a fehérje jelenlétének csökkentésével csökken az egészségtelen zsigeri zsír mennyisége is, így a cukorbetegségben szenvedők és túlsúlyosak állapotát is jótékonyan befolyásolhatja a RHAMM részleges kiiktatása.