Szépség, plasztika

A ránctalanító gél hasonlóan működhet mint a botox


A különleges gél hatóanyaga a botoxén alapul, csak éppen a fájdalommentesen lehet majd használni.

Az előzetes kutatások azt sugallják, hogy a botox eljáráshoz hasonlóan, a tű használatát sem igénylő ránctalanító gél szintén hatásosan csökkenti a szem körüli szarkalábakat.

Az új termék hatóanyaga a botulinumtoxin, és a négy hónapos tesztelés eredményei nagyon biztatóak. "Észrevehetően csökkentek a szarkalábak a szem körül" - mondta Dr. Michael Kane plasztikai sebész, a tanulmány szerzője.

 A gél jelenleg még kísérleti fázisban van, egyelőre még kereskedelmi forgalomban nem kapható. Azt még nem lehet tudni, hogy vajon mennyibe fog kerülni az új csodaszer, ha majd a boltokba kerül.

A botox alapú egyéb, nem tűvel a bőrbe juttatott termékek kifejlesztésén már régóta dolgoznak a kutatók, ugyanis a botox amellett, hogy nagyon drága, sok estben túl drasztikus következményekkel jár. Bevérzéseket okozhat, és az arc izmait annyira lebéníthatja, hogy természetellenes hatást kelthet.

 A gélt azonban könnyű és fájdalommentes használni, az orvos csak felkeni fél órára a kívánt területre, majd egyszerűen letörli. A szakértők szerint a tűvel ellentétben azonban nehéz a pontosan megcélozni a kezelni kívánt felületet, hiszen a géllel nem könnyű precízen eltalálni egy kis izmot. Bár a termék kevésbé tűnik veszélytelennek, egyelőre csak orvos végezhetné a kezelést.