Szem, látás

Megjelent a látássérült emberek által használt szoftver legújabb változata


Annak érdekében, hogy a vak és gyengénlátó emberek a legkorszerűbb programokat tudják használni a munka és tanulás során, az ”Informatika a látássérültekért” Alapítvány honosította a JAWS for Windows 11.0 képernyőolvasó és a MAGic 11.0 képernyőnagyító program 64 bites változatát is. További funkciókkal és hibajavításokkal bővültek a 32 bites verziók is.

A JAWS for Windows képernyőolvasó program a vak emberek számára a számítógépen történő munkavégzés nélkülözhetetlen kelléke. Kiválóan együttműködik a Windows-zal, hallhatóvá teszi a számítógép képernyőjén látható információkat. A MAGic képernyőnagyító program pedig akár 36-szoros mértékben is képes felnagyítani a számítógép monitorán látható tartalmat. Lehetővé teszi a gyengénlátó emberek számára, hogy úgy használják a számítógépet, mint a jól látók, sőt kiválóan működik a JAWS képernyőolvasó program mellett is.

A MAGic program új változatának legfontosabb újdonsága a kétmonitoros rendszerek használatának lehetősége. A kétmonitoros alkalmazás áttekinthetőbbé teszi a számítógép használatát úgy, hogy az egyik képernyőn a normál méretű kép, a másikon a nagyított kép látható. A szoftver kiegészítőjeként megvásárolható speciális MAGic billentyűzettel egyszerűen használható a program összes funkciója.

 A Windows 7-tel együttműködő, a legújabb programokat hozzáférhetővé tevő JAWS és MAGic szoftver igazi segítőtársa a vak és gyengénlátó embereknek munka és tanulás közben.

Az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány látássérült és látó munkatársainak közös célja, hogy az informatika eszközeivel segítségék a vak és gyengénlátó emberek életét. Működése tíz évében már több mint ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverek adományozásával.

Az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány az Erste Alapítvány Társadalmi Integrációs Díj 2011 egyik magyarországi nyertese.

 

Az alapítványról bővebben itt olvashat: http://www.infoalap.hu/