Sport

Jól halad a miniszterelnök fitnesz-programja

betegszoba.hu


Edzője szerint Gordon Brown brit miniszterelnök "nagyon jól halad" fitnessz és pilates gyakorlatokból álló edzésprogramjával.

Millie Dobie edző a The Daily Telegraph napilapnak elmondta, hogy az  57 éves politikus, aki középiskolás korában Skóciában rögbijátékos is volt, "biztonságos és hatékony" edzésprogramot folytat, amely életkorának tökéletesen megfelel.

"Nem ugrálunk át fákat és nem kúszunk át karikákon. Olyan biztonságos és hatékony edzésprogramot végzünk, amely megfelel életkorának és fizikai állapotának" - nyilatkozta az instruktor a napilapnak. "Nagyon jól halad. Meg vagyok elégedve vele. Az edzése fitnessz és pilates gyakorlatok ötvözetéből áll."

A pilates olyan gyakorlatok együttese, melyek a has- és a hátizmok edzésére összpontosít, hogy azok jobban megtámaszthassák a törzset. A gyakorlatok oldják a feszültséget, javítják a testtartást, a vérkeringést és a mozgáskoordinációt, valamint csillapítják a hátfájdalmat.

Dobie az elmúlt 10 napban naponta végzett edzést a miniszterelnökkel, mialatt a politikus szabadságát tölti Suffolkban. A miniszterelnöki hivatal szóvivője a napilap megkeresésére nem kívánt nyilatkozni arról, Brown miniszterelnöknek van-e valamilyen fogyókúrás vagy személyes fitnessz célkitűzése.