Egyéb függőségek

Kokóznak a "született feleségek"?


A stresszes életet élő amerikai középosztálybeli háziasszonyok számára már nem idegen a kokainhasználat, fedte fel egy új tanulmány. A Queenslandi Bűnügyi és Törvénysértési Bizottság drogokról szóló jelentése szerint a kokain egyre inkább terjed a lakosság körében. A rendőrségi forrás megállapította, hogy a kokain többé nem a gazdagok kiváltsága, egyre többen nyúlnak ehhez a szerhez a középosztályba tartozók is.

"Többen használják, de a gazdagabbak gyakrabban juthatnak hozzá." - idézte a Daily Telegraph a Sunday Mailnek nyilatkozó rendőrségi forrást. A hírszerzési igazgató, Chris Keen megerősítette, hogy a középosztály képviselői azért használják a kokaint, hogy felpörgesse őket a hétvégéken. "Sajnos már nem övezi olyan mély társadalmi megvetés a kábítószer-fogyasztást. A rekreációs drogok használata már meglehetősen elfogadott." - mondta Keen. "A kokain többé nem a milliomosok és a rocksztárok kiváltsága."

Richard Norman tanácsadó elmondta, nem meglepő, hogy a kokaint egyre inkább elfogadják a külvárosokban. "A stresszbe belefáradt középosztálybeli háziasszonyok azért szednek kokaint, hogy jobban teljesítsenek a munkahelyükön, gondot tudjanak viselni a családra és a háztartásra, és ezek után maradjon erejük a bulizásra is." - mondta. "Bár a kokain drága, de azok a családok, ahol két kereső is van, megengedhetik maguknak." - tette hozzá.