Egészséges életmód

Világújdonság az elektromos szemüveg


Látszólag csak egyszerű lencsék, mégis forradalmasíthatják a szemüvegpiacot. Az emPower nevű találmány segíthet a bifokális szemüveget viselőknek, hogy messzebbre lássanak, és olvasni is hosszabb ideig tudjanak.

A világon először az emPower rendelkezik elektromos lencsékkel, amelyek vékony sugárban tartalmaznak folyékony kristályt, mely megváltoztatja a központot így erősítve a fókuszt. A bifokális szemüveget viselők minden bizonnyal ismerik azt a kellemetlen érzést, amely akkor fogja el őket, amikor sokáig lefelé néznek. Az emPower használata esetén ilyenkor csak meg kell kicsit bökni a keretet, és máris aktiválódik az olvasási funkció.

"A szemüveg minden dioptriában kapható, és változatos, divatos formában dobjuk őket piacra" - nyilatkozták találmány gyártója, a PixelOptics munkatársai. A lencséket a Nemzetközi Szemészeti Kiállításon mutatták be New York-ban, és várhatóan nyáron fognak kereskedelmi forgalomba kerülni.

Egy nyolcórás feltöltéssel két-három napig lesz működőképes a szemüveg akkumulátora. A keret háromféle beállításra képes - automatikus, kézi vezérlés be- illetve kikapcsolva -, így a viselője teljesen az ellenőrzése alatt tudja tartani működését. Kifejlesztése 12 évig tartott.