Egészséges életmód

Szőlőmagolaj, a kiváló antioxidáns


Sokszor hallunk ma a különféle magokból préselt olajok gyógyító, egészségvédő hatásáról. Egyik kedvenc a szőlőmagolaj. A szőlőmag olaja maga a két lábon járó gyógyszertár. Annyiféle jó hatása van, hogy a már kissé borsos ára is eltörpül e kedvező hatások mellett.

Leginkább magas antioxidáns hatását szokták emlegetni: szinte hússzor jobb, mint a C-vitamin, és ötvenszer jobb, mint az E-vitamin.
Erősíti a vér- és hajszálerek falait, megvédi az érrendszert a meszesedéstől. Növeli a jó koleszterint, és csökkenti a rosszat, megelőzve a szívinfarktus kialakulását.

Stressz ellen is kiváló szer, erősíti a szervezet védekezőképességét is, védi a sejtek genetikai anyagát is.

A szakemberek ajánlják a prosztata problémák és a nőknél fellépő változókor tünetei ellen is.
Száraz bőr ápolására kiváltképp ajánlják, több kozmetikai szerünk alapanyaga is. Ezen felül pedig kisimítja a petyhüdt, fakóvá vált bőrt, mintegy megfiatalítva azt. Hetente egy-két alkalommal arcra és dekoltázsra kenjünk fel egy vékony réteget a szőlőmag-olajból, majd hagyjuk rajta 15-20 percet állni. Masszírozzuk be, majd a fölösleget öblítsük le.

Belsőleges használatakor várható hatások

- Csökkenti az LDL koleszterin szintet – ugyanakkor növeli a HDL (védő) koleszterin szintjét

- Gyulladás gátló

- Tumorellenes hatású, gátolja a rák kialakulásának veszélyét

- Erősíti a vérereket és a hajszálereket, védi az érrendszert a meszesedéstől

- Szívbarát, védi a keringési rendszert a meszesedéstől

- Csökkenti a trombózis lehetőségét

- Kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára

- Nőknél enyhíti a változó kor kellemetlen tüneteit

- Magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt

- Védi a szemet, segít megakadályozni a szürke hályog kialakulását

- Csökkenti az inzulin rezisztenciát

Külsőleg is hatékony regeneráló, gyulladáscsökkentő

Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra vagy beteg, égett bőrfelületre is lehet használni. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el a seborrhoeás, ekcémás és érzékeny bőrön. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.

forrás; www.balaicza.hu
     


Érelmeszesedés

Az erek megbetegedését többféle ártalom: érgyulladás, allergiás túlérzékenység, érsérülés stb idézheti elő. Leggyakoribb oka az ún. érelmeszesedés. A betegség kezdetén a verőerek belsejét borító réteg- az endotél- betegszik meg. Egyenetlen lesz az erek egyébként sima, hézagmentes belső lemeze. Az ilyen módon károsodott helyre a véráramból különböző zsírtartalmú anyagrészecskék rakódnak le. Később az érfal rugalmas elemei pusztulnak, az ér merevvé válik, belmérete szűkül. A szűkült helyre vérrög tapadhat, amely az ér teljes elzáródását okozhatja. A mész lerakódása csak a betegség végén következik be az elpusztult szövetek helyén. A betegség nem az idős korban kezdődik, hanem jóval előbb, rendszerint 45-55 év között, de gyakori tapasztalat az is, hogy 80 évnél idősebb korban elhalt egyének boncolása során teljesen ép ereket találnak.

Eddigi bejegyzések