Egészséges életmód

10 + 1 ok, hogy gránátalma levet fogyasszunk


A gránátalma magas koncentrációban tartalmaz punicalagint, egy hatékony antioxidánst, melynek elsősorban köszönheti fantasztikus hatásait. A gránátalma kitűnő forrása a B-vitaminoknak (riboflavin, tiamin és niacin), a C-vitaminnak, a kálciumnak és a foszfornak. Ezek és a benne lévő egyéb ásványi anyagok kombinációja a gránátalmát képessé teszik számos betegség megelőzésére, a tünetek enyhítésére.

Több tanulmány mutatta már ki, hogy a gránátalmalé fogyasztása rendkívül előnyös az artériák elmeszesedésének megelőzésében. Csökkenti a káros LDL-koleszterin oxidációját, mely hozzájárul az artériák elzáródásához és megkeményedéséhez.

A gránátalmából készült gyümölcslé nem csak jelentősen csökkenti az erek károsodását, de azt tapasztalták, hogy a már folyamatban lévő betegséget is képes megállítani.

Egy pohár gránátalmalé már elég ahhoz, hogy tapasztaljuk az előnyeit. Sohasem késő elkezdeni rendszeresen fogyasztani ezt a csodás gyümölcslevet.

Összegyűjtöttük a gránátalma 15 + 1 gyakori problémára kifejtett jótékony hatását:

1. Változókor: a gránátalma ösztrogénhez hasonló hatású, hormonszerű anyagot, ösztront hordoz magában, jól alkalmazható a klimaxos panaszok csökkentésénél, így csontritkulás esetén is. Az elmúlt évben az amerikai Case Egyetem kísérletei mutatták ki elsőként a gránátalma-kivonat porckárosodást lassító képességét.

2. Öregedés ellen: a gránátalmában található flavonoidok, fitoösztrogének és polifenolok, az öregedés kitűnő ellenszerei, egyben védik az idegrendszert, segítik a bőrt a fiatal megjelenés megtartásában.

3. Érelmeszesedés: Michael Aviram professzor vezette kutatócsoport mutatta ki először a gránátalma hatékonyságát az atherosclerosis kezelésében. Egyébként Aviram professzor volt az is, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását.

4. Baktériumos fertőzések: a baktérium-, vírus- és parazitaellenes hatásai is igazolást nyertek kutatásokban. Kevés gyümölcs van, amely ennyire hatékonyan tudja támogatni a szervezetet például a Candida elleni küzdelemben. Gátolni tudj a káros gombák és baktériumok szaporodását.

5. Tápanyagpótlás: a gránátalma rengeteg hasznos összetevőt tartalmaz, így pótolhatjuk általa a napi szükséges vitaminok jelentős részét. C-vitamint, almasavat, B5 vitamint, bórsavat, citromsavat, klorogénsavat, neoklorogénsavat, p-kumarinsavat, béta-karotint, az ásványi anyagok közül pedig főként vasat, magnéziumot, foszfort, kálciumot, rezet, káliumot és ként tartalmaz.

6. Energetizáló, jókedvere derítő: a gránátalma energetizálja a szervezetünket. Reggelente elfogyasztva 1 pohár gránátalma levet, testünk jobb kedvre derül.

7. Daganatos betegségek: a legújabb kutatások megállapították, hogy a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében is. Egy kutatások igazolták, hogy a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Igazolódott az is, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti egyes rákos sejtek differenciálódását, azaz azon a képességüket, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.

8. Gyulladás ellenes: a gránátalma jelentős támogatást tud adni szervezetünknek, a gyulladásos betegségekkel és a lappangó fertőzésekkel szemben, így segíthet visszafordítani, például az agyvérzéshez és a szívinfarktushoz vezető krónikus gyulladásokat.

9. Rossz lehellett: a kellemetlen leheletet sok minden előidézheti. Az előző nap elfogyasztott táplálék rossz emésztése, ételérzékenység ami a tüdőből jön, és semmilyen szájápolás nem segít rajta, csak az étel elkerülése, de okozhatják közvetlen okok mint a rossz fog, szájbetegség, stb. Naponta többször öblítsük ki szánkat, két kanál gránátalma levet egy kanál vízzel felhígítva.

10. Koleszterin szint: ugyancsak a korábban említett Aviram professzor vizsgálatai állapították meg, hogy a gránátalma fogyasztása 20 %-al csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, egyúttal növelve a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben, miközben a vér koleszterin oxidációja 40%-al csökkent.

10 + 1. Vérerősítő: a gyenge vér, a gyenge szívműködés fáradság tüneteit jelenti. A szívmûködés serkentésére és a vér összetételére is hat a gránátalma leve. A krónikus fáradság, és a vérszegénység első segítsége lehet. A gránátalma egy időszakban maximum hat hétig fogyasszuk.

Tovább a gránátalma hatásaihoz + Gránátalma rendelés: http://www.granatalma.bolt.hu/