Daganatos betegségek

Mobillal a mellrák ellen

betegszoba.hu


A Samsung idén a Vodafone-nal és a T-Mobile-lal összefogva közös támogatási akcióval segíti a mellrák elleni küzdelmet. Ennek részeként november 10-től a Vodafone márkaüzleteiben korlátozott számban megvásárolhatóak a Samsung F480 és Samsung U800 rószaszín mobilkészülékek.

A Samsung Pink Edition telefonjai rendszeresen emlékeztetik tulajdonosukat a megelőzéshez szükséges havi és éves szűrővizsgálatokra, valamint egy videófilmet is tartalmaznak, amely bemutatja, hogy a mellrák gyors felismerését segítő önvizsgálatot hogyan lehet otthon elvégezni.

A Samsung minden készülék eladás után 3,000 forinttal támogatja a következő mellrák megelőzésével kapcsolatos tevékenységeket.#img2#

A mellrák a leggyakoribb halálok a nőknél a rákos megbetegedések közül. A világon minden 29-dik másodpercben diagnosztizálnak mellrákot és minden 75-dik másodpercben meghal valaki e betegségben. Évente több mint 1,1 millió nőnél állapítják meg ezt a betegséget, az összes rákos megbetegedés 10 százaléka, míg a nők esetében 23 százaléka szenved mellrákban. #img3#

Évente 410 ezer nő hal meg, a nőknél 14 százalék a halálozási arány. Magyarországon évente körülbelül 5600 nő betegszik meg emlőrákban és 2600-an halnak meg e betegség miatt. Ha időben észreveszik a betegséget, ami egy egyszerű szűrés során kideríthető, 95 százalékos a gyógyulás esélye.

További információ: www.mobilszures.hu