Cukorbetegség

Kettes típusú cukorbetegség? Az evés utáni séta segít

Medipress


Sokkal jobban csökkenti a vércukorszintet a séta, mint hinnénk, különösen vacsora után. Éppen ezért érdemes járni egyet étkezés után, különösen akkor, ha 2-es típusú cukorbetegség nehezíti életünket.

Az étkezés utáni vércukorszint olyan tényező, amely alapján viszonylag pontosan lehet következtetni a különféle szívbetegségek, pl. a szívinfarktus kockázatára. Ez a szám ugyanakkor átlagosan 12 százalékkal alacsonyabb akkor, ha sétálunk egyet étkezés után. Az egyéb időpontokban megtett séta nem jár hasonló pozitív hatásokkal a jelek szerint.

„A 2-es típusú diabétesz esetén orvosi ajánlásra heti 150 perc fizikai aktivitás számít ideálisnak. Kutatásunk azonban azt mutatja, hogy fontos volna kiemelni, hogy étkezés utn kerüljön sor egy kis sétára. Különösen a vacsora utáni mozgás ajánlott" – mondja a kutatást vezető Andrew Reynolds, az új-zélandi University of Otago munkatársa.

Más szakemberek szerint azért nem árt óvatosnak lenni, mivel ez 2-es típusú diabétesz megterhelő a szív számára, ezért fontos odafigyelni arra, hogy a páciens este már ne erőltesse meg magát túlzottan. Nem elég továbbá a mozgás, a helyes táplálkozás és a stressz csökkentése is fontos a hosszútávú jóllét érdekében.


Cukorbetegség (diabétesz)

Válassza ki azt a betegséget, melyhez tapasztalatot, kórtörténetet szeretne felvinni, vagy amelyhez kapcsolódóan kíváncsi a többi felhasználó tapasztalataira, a gyógyulások történeteire!