Cukorbetegség

A tequila-növény segít a cukorbetegség kezelésében


A világhírű mexikói tequila fő alapanyaga, az agavé növény, mexikói kutatók szerint segíthet a diabétesz és az csontritkulás kezelésében.

A CINVESTAV kutatóközpontban patkányokon végzett kísérletekből az derült ki, hogy a növényből származó fruktánokban gazdag étrend a csontszövet kialakulásának javítását és az inzulinfelszabadítást serkentő GLP-1 hormon termelődését egyaránt elősegíti - számolt be a kutatás vezetője, Mercedes Lopez.

Lopez azt is hozzátette, hogy a tequila fogyasztása nem jár ezekkel az egészségügyi előnyökkel, mert a fruktánok elveszítik hatékonyságukat az erjesztés folyamat során.

A nyugati Guanajuato államban működő Országos Politechnikai Intézet kutatói a kutatás második szakaszában rágcsálókon folytatják a vizsgálatot, mielőtt az eredményeket embereken is tesztelnék.