Húgycsőgyulladás

Húgycsőgyulladást baktériumok, gyakran az Escherichia coli, Neisseria gonorrhoeae (kankó kórokozója), Chlamydia trachomatis és vírusok (Herpes simplex, Cytomegalovírus) szoktak okozni. Egyeseknél a spermicid vagy fogamzásgátló zselék anyagaira való érzékenység vált ki húgycsőgyulladást, de sérülés is lehet az urethritis okozója. Rizikótényező a gyakori partnerváltás, a "veszélyes" szex (anális közösülés óvszer nélkül pl.).

Eddigi bejegyzések

gavad ( 43 éves nő ) Szolnok , 5 kórtörténet | időpont: 2008. november 23. 20:21

Történet: A kenetvizsgálat eredményét már nem tudtam megvárni, olyan fájdalmaim voltak. Végül az antibiotikum segített, onnantól már fájdalomcsillapító sem kellett.
Kezdeti tünetek: Húgyrendszer:
a húgyrendszert illető egyéb és nem meghatározott tünetek és jelek, a vizelet színének megváltozása, csípő vizelet, égő érzés vizelés során, gyakori vizelés, gyenge vizeletsugár, húgycsőviszketés, nehezen induló vizelet, sürgős vizelési kényszer, vérvizelés, vizeléshez társuló fájdalom
Általános tünetek:
hasi fájdalom, hidegrázás, láz, levertség
Ivarszervek:
hüvelyváladékozás, véres hüvelyváladék
Gyógyszerek: antibiotikum, fájdalomcsillapítás
Alternatív gyógymódok:: forró fürdő
Meggyógyult:    igen

betegszoba.hu ( 60 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. június 18. 23:01

Történet: Húgycsőgyulladást baktériumok, gyakran az Escherichia coli, Neisseria gonorrhoeae (kankó kórokozója), Chlamydia trachomatis és vírusok (Herpes simplex, Cytomegalovírus) szoktak okozni. Egyeseknél a spermicid vagy fogamzásgátló zselék anyagaira való érzékenység vált ki húgycsőgyulladást, de sérülés is lehet az urethritis okozója. Rizikótényező a gyakori partnerváltás, a "veszélyes" szex (anális közösülés óvszer nélkül pl.).
Kezdeti tünetek: Húgyrendszer:
csípő vizelet, égő érzés vizelés során, gyakori vizelés, húgycső váladékozás, húgycsőviszketés, sürgős vizelési kényszer, vérvizelés, vizeléshez társuló fájdalom
Ivarszervek:
fájdalmas ejakuláció, fájdalmas közösülés, fogamzás problémák, hüvelyváladékozás, kismedencei gyulladás, petevezetőgyulladás tünetei, szövődményes terhesség (méhen kívüli terhesség, vetélés, koraszülés, magzati fertőzés, szülés utáni fertőzés)
Has és emésztő rendszer:
hányás, hányinger
Általános tünetek:
hasi fájdalom, hidegrázás, láz
Gyógyszerek: Antibiotikum, szükség esetén intravénásan, fájdalomcsillapítás.
Alternatív gyógymódok:: Biztonságos szex a fertőzés ideje alatt, a partner egyidejű kezelése.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Többnyire szövődmények nélkül gyógyuló betegségről van szó megfelelő kezelés esetén. Komplikációként hólyaggyulladás, vesegyulladás, mellékhere-, heregyulladás, prosztatagyulladás, húgycsőszűkület, nőknél kismedencei gyulladás, méhnyakgyulladás, petevezetőgyulladás, problémák a teherbeeséssel, terhességgel jöhetnek szóba.

 1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
 2. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu
 2. Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (33 db), legújabb: bárcsak