Tüdőgyulladás

Tüdőgyulladást okozhat bakteriális, vírusos, gombás, parazitás fertőzés. A nyelési nehézséggel élő betegek a félrenyelés veszélye miatt vannak kitéve nagyobb kockázatnak. Influenza és egyszerű megfázás esetén is fennáll a tüdőgyulladás veszélye, különösen idős betegeknél. A kezeléssel általában 2 héten belül javulnak a tünetek.

Eddigi bejegyzések

s_acy ( 32 éves nő ) Külföld , 1 kórtörténet | időpont: 2010. május 17. 12:32

Történet: Molnar Sarolta vagyok, Szekelyudvarhelyrol. (23 eves) Volt egy hugom, Csenge aki 13 eves volt es mult heten hetfon hunyt el hirtelen halallal. Az orvosok a mai napig ertetlenul allnak, meg ok sem tudjak a halal okat.

Csengem egy nagyon aktiv kislany volt, atletikazott versenyszinten, hegedult, es zongorazott mert muvesz iskolaba jart. Ugyanakkor benne volt az egyhazi korusban, rengeteget enekelt, rengeteg programja volt, minden nap jott ment, iskolaba utanna edzesre, kosarazott, nyaron egesz nap a strandon volt, telen korcsolyazott, kezilabdazott, egesz nap porgesben volt.Tehat ezzel azt akarom kifejezni, hogy sosem volt beteges, egy nagyon eros kislany volt. Nagyon ritkan volt meghulve, antibiotikumot is talan egyszer ha szedett.

De hetfon a sport palyan osszeesett, es meghalt. O lefutott 60 metert es mondta hogy ugy elfaradt, utanna mondta hogy ossze fog esni, erre elajult. Ott volt a torna tanar es azonnal elkezdte ujraeleszteni. Ott a helyszinen 40 percig probalkoztak, sokkoloval, es kapott adrenalint.A kicsi pulzusa felment 40-re de mind esett vissza, a mentosok bevittek a surgossegire majd fel az intenziv osztalyra es ott 4 oran keresztul elesztettek. Folyamatosan masziroztak a kicsi szivet. De sajnos nem tudtak visszahozni. Szerdan felboncoltak es tudogyulladast allapitottak meg. De azt is mondtak, hogy a tudejenek egy negyede sem mukodott. Valami olyasmi tortenhetett ami gyorsan hatott, azt mondtak valami virus okozhatta mert a tudejenek egy negyede sem mukodott.Vettek szovettani mintat es bekuldtek bukarestbe. Meg keresik a valaszt. Ha nem kapnak valaszt akkor tovabb kuldik.
Azert hihetetlen nekunk es az orvosoknak is a tudogyulladas mert nem tudott volna futni hetfon 60 metert, es azelott szombaton szinten volt egy versenye, szinten 60 meteres sprint, utanna korus. Fogadtunk egy magyarorszagi kislanyt hetvegere es o is azt mondta hogy semmi baja nem volt, tokeletesen egeszseges volt, senki nem vett eszre rajta semmit. Csenge sem panaszkodott. Az elott 2-3 hettel panaszkodott h szur a kicsi szive De en mondtam neki hogy elviszem az orvoshoz mert tudom hogy novesben van es hirtelen nagyot nott, es olvastam errol h ez a szivet megterhelheti.De sajnos mar nem tudtam elvinni az orvoshoz mert mire hazajottem(egy hetet voltam tavol az egyetemen) meghalt:(

Beszeltunk mar tudospecialistaval, Dr. Chergezan Imrevel, de o is csak ertelmetlenul all az eset elott.
Amikro elesztettek ujra nem tudtak, hogy a tudejevel van a baj, mind a szivere gyanakodtak.
Ugyanakkor o hetfon reggel meg gyorsan felfutott a harmadik emeletre, vasarnap is egesz nap jatszottak. Vasarnap annyi tortent, hogy egy cigany gyermek focilabdaval erossen megrugta a mellkasat es sirt, es panaszkodott, hogy faj a kicsi mellkasa.

Az egyik orvos mondta, hogy egesz prakszisa alatt egy ilyen esettel talalkozott 5 eve, de az egy idos ember volt. De az volt az egyetlen ilyen eset, es gyerekeknel teljesen magyarazhatatlan ez ami tortent. Mert ismetelve, nem volt soha tudogyulladasa, ha lett volna nem tudott volna heti haromsszor edzesre jarni, enekelni, lattuk volna rajta hogy faradt, nem tudott volna egesz nap futkoraszni.

Esetleg ha On tudna segiteni, otletet adni vagy barmi lehetseges magyarazatot, vagy utanna nezni, hogy Onoknel volt e hasonlo eset, az sokat segitene.
Meggyógyult:    nem

gyufatoga@t-online.hu ( 81 éves nő ) Budapest , 1 kórtörténet | időpont: 2008. december 28. 10:39

Történet: 12 év alatt 15 tüdőgyulladásom volt. A tizenötödikből most próbálok meggyógyulni. Antibiotikumokkal kezelnek, eredménytelenül. Soha nem nézik meg, hogy milyen kórokozó áll a betegség hátterében. Csak egyet tudnak biztosan, hogy valamelyik tüdőgyulladásba bele fogok halni. Nem szeretnék.
70 éves vagyok, soha nem dohányoztam, egészségesen élek. Biztos vagyok benne, hogy kell lenni valami megoldásnak.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
fáradtság, gyengeség (fizikai), láz, mellkasi fájdalom
Kórház, rendelő: Semmelweis Pulmonológiai Klinika (Budapest, Budapest)
Gyógyszerek: Tavanic, Ciprobay
Meggyógyult:    nem

mari ( 64 éves nő ) Nagykanizsa , 5 kórtörténet | időpont: 2008. november 20. 19:48

Történet: Egy influenzát elhanyagoltam, és ráment a tüdőmre. Mikor véreset köhögtem nagyon megijedtem, mentem azonnal a rendelőbe. Kivizsgáltak és gyógyszert írtak fel. Szerencsére pár héten belül teljesen meggyógyultam.
Kezdeti tünetek: Keringés és légzés:
egyéb mellkasi fájdalom, fulladás-érzés, kóros köpet, köhögés, köhögés vérzéssel, lefekvéskor nehézlégzés, légszomj, légzési mellkasfájdalom, szapora légzés
Általános tünetek:
fáradtság, fejfájás, hidegrázás, láz, megfázásos tünetek, mellkasi fájdalom
Későbbi tünetek: Általános tünetek:
fáradtság, fejfájás, fényérzékenység, hidegrázás, izzadás, láz, levertség, mellkasi fájdalom, rossz közérzet
Keringés és légzés:
köhögés
Gyógyszerek: antibiotikum, vitaminok
Alternatív gyógymódok:: ágyníugalom
Meggyógyult:    igen

betegszoba.hu ( 59 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. augusztus 4. 1:52

Történet: Tüdőgyulladást okozhat bakteriális, vírusos, gombás, parazitás fertőzés. A nyelési nehézséggel élő betegek a félrenyelés veszélye miatt vannak kitéve nagyobb kockázatnak. Influenza és egyszerű megfázás esetén is fennáll a tüdőgyulladás veszélye, különösen idős betegeknél.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
étvágytalanság, fáradtság, fejfájás, hidegrázás, izzadás, láz, mellkasi fájdalom, zavartság
Keringés és légzés:
kóros köpet, köhögés, légszomj, szapora légzés, véres köpet
Gyógyszerek: Bakteriális fertőzésre antibiotikum, vírus esetén antivirális kezelés, illetve tüneti kezelés (lázcsillapítás).
Alternatív gyógymódok:: Folyadékbevitel, ágynyugalom.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: A kezeléssel általában 2 héten belül javulnak a tünetek.

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (14 db), legújabb: csrita13
 2. MűtőAlba Sebészeti Centrum
  (2 db), legújabb: gaaltima