Kóros soványság

Kóros soványságról beszélhetünk 18,5-es testtömegindex (BMI= testsúly kilogrammban osztva a méterben mért testmagasság négyzetével) esetén. Oka lehet az anorexia nervosa például. Szövődmény: menstruációs zavarok, csökkent hidegtűrés, csontritkulás, pajzsmirigyproblémák, bőr-, köröm-, hajproblémák, hiánybetegségek (vitamin, ásványi anyagok, különösen vas).

Eddigi bejegyzések

Maros M ( 32 éves nő ) Budapest , 7 kórtörténet | időpont: 2008. november 4. 10:18

Történet: Még régebben volt ez a problémám. Tulajdonképpen egy anorexia közeli állapot volt, de a szüleim hamar léptek, és elvittek orvoshoz. Sokak szerint még mindig túl sovány vagyok, de én most pont jól érzem magam a bőrömben. Nehéz volt a kiút, és hosszú, de megéri. Nem mondom, hogy stabil vagyok érzelmileg, de a magánpszichológusom sokat segít a mindennapi problémák kezelésében is.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
általános állapotromlás, fáradtság, fogyás, gyakori fertőzések, gyengeség (fizikai), soványság
Has és emésztő rendszer:
alultápláltság, önhánytatás
Magatartás, felismerés, érzelem:
aluszékonyság, bizonytalan önkép, identitás, boldogtalanság, érdeklődés hiánya, érzelmi labilitás, lehangoltság, letargia, negatív érzések, szegényes önkép, társadalmi elszigeteltség
Későbbi tünetek: Magatartás, felismerés, érzelem:
negatív érzések, unalom, üresség érzése
Általános tünetek:
soványság
Kórház, rendelő: Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház és Szakambulancia (Budapest, Budapest)
Gyógyszerek: először pótolták a tápanyaghiányt a szervezetemben, szerotonin tartalmú gyógyszer, de csak rövidideig szettem gyógyszert
Alternatív gyógymódok:: sport, rendszeresen járok pszicológushoz azóta is, művészeti terápia, pozitív gondolkodás (rengeteg olyan könyvet olvastam, ami a belső programomat segytette megváltoztatni
Meggyógyult:    igen

betegszoba.hu ( 59 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. augusztus 4. 1:38

Történet: Kóros soványságról beszélhetünk 18,5-es testtömegindex (BMI= testsúly kilogrammban osztva a méterben mért testmagasság négyzetével) esetén. Oka lehet az anorexia nervosa például.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
fogyás
Alternatív gyógymódok:: Pszichiátriai és dieteikai (megfelelő folyadék- és ásványianyagpótlás, vitaminok, energia-, fehérjebevitel).
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Szövődmény: menstruációs zavarok, csökkent hidegtűrés, csontritkulás, pajzsmirigyproblémák, bőr-, köröm-, hajproblémák, hiánybetegségek (vitamin, ásványi anyagok, különösen vas).

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (14 db), legújabb: csrita13
 2. MűtőAlba Sebészeti Centrum
  (2 db), legújabb: gaaltima