Lábszárfekély

A lábszárfekély kialakulhat az al-lábszárban lévő fővisszér elzáródásból, de lehet a külső visszerek trombotikus elzáródásának is az eredménye. Vidéken a legelterjedtebb formája az orbánc utáni lábszárfekély kialakulása. Általában az orbánccal fertőzött talaj valamilyen sérülés folyamán kerül be a szervezetbe. Az ország különböző pontjain, rendszeres megbetegedések figyelhetők meg, mivel a talajban évekig megmarad a vírus. A lábszárfekélyes láb is többször orbáncosodhat, ami további ér- és nyirokút elhaláshoz vezethet, végső soron az alsó végtag teljesen elhalásához, üszkösödéshez. Ilyen esetben az elhalt területet le kell választani az érrendszerről és az élő testről, különben a vér mérgezettsége a beteg halálát okozza.

Eddigi bejegyzések

viola3 ( 77 éves nő ) Veszprém , 1 kórtörténet | időpont: 2008. szeptember 4. 22:28

Történet: Már 3x van a jobb külbokámon lábszárfekély. Ahol korábban kezeltek lézerrel az a lehetőségem megszünt. Lakhelyemen sehol sem találok lézeres kezelésil lehetőséget.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
lábdagadás, lábfájdalom (néha csak terhelésre), végtag fájdalom
Későbbi tünetek: Általános tünetek:
lábdagadás, végtag fájdalom
Kórház, rendelő: Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet (Veszprém megye, Veszprém)
Gyógyszerek: A visszérműtét után Doxilek. Az első lábszárfekély kialakulásakor vadgesztenye tartalmú tabletta felváltva Venoruton Forte tbl-val, utána Detralex - azóta is ezt szedem. A sebre különböző krémek. Első ízben Fibrolan - ez semmit nem használt. Utána bőrgyógyász által meghatározott összetételű kenőcsök, Bactroban, Ialugen krémek. Bactigras kenőcstüll jelenleg is. Granuloflex sebfedő és egyéb hypokolloid sebfedők semmit nem használtak, csak 2x akkora lett a sebem.
Alternatív gyógymódok:: Lézer kezelés, Fásli, felpolcolás. Bioptron lámpa. HRI vitalion tbl.
Meggyógyult:    nem

 1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
 2. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

 1. Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephely
  (14 db), legújabb: gyurcsek
 2. Szent Lázár Megyei Kórház
  (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu