Paranoia

A paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg. A paranoia jelentése sokat változott az idők során, ezért a használata nem teljesen egységes. Kezdetben mindenféle elmebetegség megnevezésére használták, jelenleg elsősorban olyan téveszmék megnevezésére használják, amelyekben az érintettet üldözi valaki. A tipikus paranoid tévhitek közé tartozik, amikor valaki úgy érzi, üldözik, megmérgezték, valaki (általában egy híres ember) titokban szerelmes belé (de Clerambault szindróma), beteg vagy parazitái vannak, Isten kiválasztotta, a gondolatait vagy a cselekedeteit távolról befolyásolják.

Eddigi bejegyzések

F-22 ( 49 éves férfi ) Tápiószőlős , 3 kórtörténet | időpont: 2014. november 27. 17:18

Történet: A rendszer annak ellenére hogy igen,mivel igen,sokszor nem úgy jelzi mint igen.
A gyógyulás nemvolt miből.Ha igen akkorsem volt miből.
A cím amit megkapsz csak egy darabig bosszantó,azután csak élvezni kell a jogokat.
Aki kigyógyul a műviből annak már nincs akarója.

Kiegészítésként!
Meggyógyult:    igen

F-22 ( 49 éves férfi ) Tápiószőlős , 3 kórtörténet | időpont: 2014. november 19. 12:21

Történet: Megjártam az IMEIT. amit tudok ezen betegség részleteiről kialakulásával és fenntartásának helyzetéről,valamint az elszúrt kezelésekről az megdöbbentő és ledöbbentő.Engem 1,5 évig rivóval tömtek.Ez a hatóanyag és a hasonlók tökéletesen elnyújtja és ahogy olvastam a teljes megsemmisülésig visz.A logikai képesség nemteszi lehetővé az intelligencia leépülését.A szerteágazó és igen sajátosan kialakított tár,egy halucilogén tartalmú bármivel a feldolgozást elnyujtja sok esetben megragad egy bizonyos pontján ezen betegség skáláján.Gyógyítása egy szint elérése után nem lehetséges mivel sokójuk nem beteg a beteg szintjén,igaz beismerni sosem fogja az aki még nemkezd el élni a köpönyegek sokaságának használatával.A kőtáblák nemtesznek annyi említést ami a betegséget,ami betegség és "ami nem",illeti , szétkell választani a valóst skálájával és a ? skálájával.
Meggyógyult:    nem

alergia ( 56 éves nő ) Külföld , 1 kórtörténet | időpont: 2013. szeptember 13. 14:20

Történet: 26-éves fiam története.Paranoia kezdete.Cipők sorba rakása.Szokatlan dolgok a részéről amit nem szokot.Teljes némaság.Kézzel való mutogatás.Írás képtelenség.3-hónap a pszihiátrián halucinál.istennek képzeli magát.Az ördöggel harcol ő győz. GYógyszeres kezelés Litakarb.Visza esés 2010-ben.Hozzátartozókat nem ismeri meg.Vzsa esés 2013-ban.
Kezdeti tünetek: Magatartás, felismerés, érzelem:
alacsony intelligenciaszint, bizonytalan önkép, identitás, érzelmi labilitás, hallucinációk, hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, írásképtelenség, -nehézség, pszichés állapot megváltozása, szegényes önkép, szorongás, történetek kitalálása, új dolgok megtanulásának képtelensége
Későbbi tünetek: Magatartás, felismerés, érzelem:
a külső megjelenést és magatartást illető egyéb tünetek és jelek, a szituációhoz képes túlzott szorongás és aggodalom, aggodalmasság, alacsony intelligenciaszint, alacsony személyi higiénia, aluszékonyság, alvászavar, bizonytalan önkép, identitás, boldogtalanság, családtagok felismerése gondot jelent, együttműködésre való képtelenség, ellenkezéshajlam, ellenségeskedés, érdeklődés hiánya, erőszakosság, érzelmi labilitás, extrém látásmód, gyanakvás és kifejezett kitérési hajlam, hallucinációk, hangulatingadozás, hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, inkoherencia (érthetetlen gondolatok), közönyösség, különös és magyarázhatatlan magatartás, lassultság és szegényes reszponzivitás, lehangoltság, letargia, lobbanékonyság, mártírszerep, mások gyanúsítgatása, megismételt kijelentések, negatív érzések, nemi vágy csökkenése, paranoid képzelgés, pszichés állapot megváltozása, pszichotikus tünetek (katatónia, tévhitek, hallucinációk, rendezetlen gondolkodás), regresszív (gyerekes) magatartás, szaglási és ízlelési zavarok, szédülékenység, szegényes önkép, személyiségváltozás, szorongás, társadalmi elszigeteltség, történetek kitalálása, új dolgok megtanulásának képtelensége, unalom, üresség érzése, viselkedés megváltozása, vitakeresés
Gyógyszerek: ABILIFY,GERDEROM,CONVULEX,RIVOTRIL,MIZAPIN.
Meggyógyult:    nem

betegszoba.hu ( 60 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. július 25. 17:42

Történet: A paranoid személyiségzavar legfőbb jellemzője az extrém bizalmatlanság, folyamatos tévhitek arról, hogy másoknak rejtett gondolataik, szándékaik vannak a beteggel kapcsolatban, követik, meg akarják ölni, mindenki összeesküdött ellene stb.
Kezdeti tünetek: Magatartás, felismerés, érzelem:
bizonytalan önkép, identitás, együttműködésre való képtelenség, ellenségeskedés, mások gyanúsítgatása, paranoid képzelgés, szegényes önkép, társadalmi elszigeteltség
Gyógyszerek: Antipszichotikumok.
Alternatív gyógymódok:: A kezelés megkezdését nehezíti az orvossal szemben is fennálló extrém bizalmatlanság. Beszédterápia.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Nem ritka a társadalmi elszigetelődés, erőszakra való hajlam. Kezeléssel elérhető, hogy a paranoia kevésbé befolyásolja a beteg mindennapi életét.

 1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
 2. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu
 2. Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (33 db), legújabb: bárcsak