Gyógyszerfüggőség

Kétféle gyógyszerfüggőséget ismerünk: amikor a gyógyszer kémiai összetevői, illetve az agyra gyakorolt hatásai miatt válunk függővé - például nyugtatóktól, altatóktól, és amikor azt hisszük, hogy minden bajunk gyógyszerekkel gyógyítható, mert a gyógyszer életelixír. Ebben az esetben a gyógyszerbe vetett hit tesz minket függővé.

Eddigi bejegyzések

shedevil ( 61 éves nő ) , 1 kórtörténet | időpont: 2008. július 25. 6:09

Történet: Röviden ez ami a függőségtől való megszabadulásom története. Bár szakemberek véleménye szerint aki egyszer függő lesz, az marad is egy életre.
Nehezen , minimális családi segitséggel , az egész országot bejártam, de magam tudtam csak megoldani a leszokást a fokozatosság elvével és mint irtam homeopátiás nyugtató segitségével. Nagyon nehéz, de megéri. Ujra kivirultam.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
fokozott étvágy, testsúlytöbblet
Későbbi tünetek: Keringés és légzés:
magas vérnyomás
Kórház, rendelő: Zala Megyei Kórház (Zala megye, Zalaegerszeg)
Gyógyszerek: Rivotrilltól lettem gyógyszerfüggő. 18 éve. orvosaim Xanaxra cserélték.
Alternatív gyógymódok:: 16 évi függőség, minek kapcsán rokkantnyugdijas lette, saját akaratomból és minimális orvosi segédlettel meg tudtam szüntetni. Homeopátiás szerek segitségével,iszonyu szenvedés árán. Sokszor visszaestem, de mára teljesen megszünt az a függőségem, ami miatt gondnokság alá kerültem. 2 hónapja dolgozom. Könyvitelt végzek, amihez igencsak szükség van a tiszta agyra. Leszokás maga a pokol. Teljesen átalakult személyiségem lassan ismét rendeződik. Bár 100-as soha nem lesz,de ki az? Püffedségem,amit a gyófgyszerek okoztak megszünt,súlyom normalizálódik.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Sajnos ez nehéz téma. Aki gondnokság alatt volt,drogfüggőnek minősitették,nagyon nehezen szabadul az előitélektől. Szociális háló keretein belül nehéz megtalálni a rehabilitációt. Főleg mozgás amivel lelki egyensúlyomat próbálom rendbe hozni. Mivel még nem vagyok teljesen"tisztának" tekinthető, nem telt el 2 év az utolsó szem Xanay SR. bevételét követően. Keresztfüggőség nem alakulhat ki,mivel se alkoholt se más személyiségem manipuláló szert nem szedek.

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (19 db), legújabb: Orsiorsi
 2. Semmelweis I. sz. Belgyógyászati Klinika
  (10 db), legújabb: Ttrish