Izombetegségek

Az egész testünket izmok sokasága építi föl. Ezek teszik lehetővé, hogy különböző mozgásokra legyünk képesek. Ezek működését többféle kisebb- nagyobb rendellenesség akadályozhatja. Az izmok összehúzódásra képes szövetből épülnek föl, és nélkülönözhetetlenek a mozgáshoz és különböző testhelyzetek fenntartásához. Az izmok igen aktívak és rendkívül jó a vérellátásuk, ezért az izombetegségek, - mint például az izomsorvadás - szerencsére ritkák. Ennél gyakoribbak azonban az izom rendellenességek, olyan mint a görcs, izomhúzódás, izomszakadás. Ide sorolható még a reumás és más gyulladásos megbetegedések.

Eddigi bejegyzések

petrovics anita ( 47 éves nő ) Veszprém , 1 kórtörténet | időpont: 2008. december 9. 14:43

Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
fáradtság, gerinc fájdalom, izomfájdalom, láz, növekedés elmaradása
Ideg-, csont- és izomrendszer:
görcsök, izomgyengeség, járási nehézség
Kórház, rendelő: Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet (Veszprém megye, Veszprém)
Gyógyszerek: Nem-steroid gyulladáscsökkentık
Alternatív gyógymódok:: gyógyfürdőkbe járok, és rendszeresen járok lovas gyógytornára
Meggyógyult:    nem

Martina ( 76 éves nő ) , 1 kórtörténet | időpont: 2008. július 25. 0:11

Történet: Gerinc eteg vagyok. Sajnos,van egy jóágású Shauermann betegségem,ezért a gerincemet nem műtöték meg. Minden csigolyán sérvek,csontdaganatok,elcsúszások ,hegyesre elkopások stb. van. Protéziseket sem kaphatok/térd,csípő/ Jelenleg az izmaimmal szenvedek.Ez,már szinte kegyetlenség.Feküni,aluni nem tudok,mert ilyenkor fokozódik a féjdalom. A kezeim,hátam,lábaim,de sajnos már a mellkasomban is van fájdalom. Ez,esetenként zavaró,mivel asztmás is vagyok. /Miastenia gravis/ Azt tudom,csak sok mozgással lehet lassítani a folyamatot,mert ellenkező eseten,sajnos minden leáll. Na,ehhez kell sok erő és kitartás. Nagyon sok ,ill. különböző tevékenységet igen nehezen,v. segítséggel tudok elégezni.Mellette cukorbeteg is vagyok. Pajzsmirigy betegségem igen hullámzik. Kettő izotopon vagyok túl,de még mindig változik a TSH szintem.Persze,még nem teljes a kőr,de még sok egyébb betegség is hú társam lett. A triglicerid szintem l hóap leforgása alatt 7,48 ról,12,49-re ment fel. 1957-óta májas diétán élek. Minden gyógyszert végigettem,de nincs eredmény!Most itt tartok,hogy a kinjaim az eget verik. Amig aktív voltam az egyik szakom a testnevelés volt. Ennek köszönhetem,hogy még járni,mozogni tudok,bár,3x voltam béna! Keresem azt a módszert,amivel,az izom fájdalmaimat csökkenteni,esetleg elmúlasztani tudnám. Lábaimban az Aloevera segített. Talán,még magasabbra kellene emelnem a napi mennyiséget?
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
a hát, karok, lábak, has fájdalma, merevsége, ajak-, nyelv-, vagy arcduzzanat, álmatlanság, arcfájdalom, csökkent terhelhetőség, állóképesség, éjszakai izzadás, fáradtság, fejfájás, fényérzékenység, fül fájdalom, gerinc fájdalom, gyengeség (fizikai), hasi fájdalom, hát fájdalom, hőhullámok bőrpírrel, izomfájdalom, izületi fájdalom, izzadás, kezek és lábak zsibbadása, lábfájdalom (néha csak terhelésre), lágyékfájdalom, levertség, medence- és gáttáji fájdalom, megfázásos tünetek, mellkasi fájdalom, mellkasi fájdalom, nyakfájás, nyirokcsomó-megnagyobbodás, rossz közérzet, testsúlytöbblet, váll vájdalom, vérszegénység, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Későbbi tünetek: Általános tünetek:
a hát, karok, lábak, has fájdalma, merevsége, ágyék-táji fájdalom, álmatlanság, általános állapotromlás, arcfájdalom, csökkent terhelhetőség, állóképesség, éjszakai izzadás, elkékülés (cianózis), fáradtság, fejfájás, fényérzékenység, fokozott szomjúságérzés, fül fájdalom, gerinc fájdalom, gyakori fertőzések, gyengeség (fizikai), hasi fájdalom, hát fájdalom, hőhullámok bőrpírrel, influenzaszerű tünetek, izomfájdalom, izületi fájdalom, izzadás, kezek és lábak zsibbadása, lábdagadás, lábfájdalom (néha csak terhelésre), levertség, medence- és gáttáji fájdalom, megfázásos tünetek, mellkasi fájdalom, mellkasi fájdalom, nyakfájás, nyirokcsomó-megnagyobbodás, rossz közérzet, testsúlytöbblet, váll vájdalom, végtag fájdalom, vérszegénység
Ideg-, csont- és izomrendszer:
csontfájdalom, egyensúlyproblémák, egyes izomcsoport(ok) mozgatásának nehézsége, elesések, érzéscsökkenés, érzészavar, gerincferdülés, görcsök, izmok érzékenysége, kötöttsége, izomgyengeség, izomgyengeség, vagy -bénulás, izommerevség, izommerevség, izomösszehúzódások, ízületek duzzanata, melegsége, a felettük lévő bőr pirossága, járási nehézség, kattanó csípőizület, lábfájdalom, zsibbadás
Kórház, rendelő: Országos Sportegészségügyi Intézet (Budapest, Budapest)
Gyógyszerek: Igen,de nem volt eredménye. A nevekre nem emlékszem.
Alternatív gyógymódok:: Folyamatos: maszázs,biotron lámpa,különféle kenőcsök. Fizikóterápiára már nem reagálok. Nem érzem.
Meggyógyult:    nem
Rehabilitáció: Sajnos,nagyon összetett a betegségem. Most jelenleg a nagy fokú izomájdalom a kiemelkedő gondom és prolémám.

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Gróf Esterházy Kórház-Szakambulancia
  (8 db), legújabb: landika
 2. Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet
  (51 db), legújabb: beresneeva