Férfi meddőség

Magyarországon a népszaporulatot hátrányosan befolyásoló tényezők jelenléte miatt a pozitív családtervezésnek különös jelentősége van. Ismert adat, hogy a gyermektelen házasságért 40%-ban a férfi, 40%-ban a nő, 20%-ban mindkét fél rendellenességei tehetők felelőssé, és az is, hogy a férfi termékenyítőképességi mutatók világszerte csökkenő tendenciát mutatnak. A férfi meddőség legismertebb okai: röntgensugárzás, vibrációs ártalom, toxikus növényvédőszerek (DDT), gyógyszer mellékhatások (citosztatikumok, immunszupresszív szerek), dohányzás (here és penis ereinek szűkítése), alkoholfogyasztás (direkt csírahámkárosító hatás, ejaculátum nyákosság). (sote.hu)

Eddigi bejegyzések

betegszoba.hu ( 59 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. augusztus 3. 23:59

Történet: Meddőségről van szó, ha a pár egy éven keresztül rendszeres védekezés nélküli házasélet ellenére sem képes terhességet elérni. A nők és férfiak 50-50 százalékban okai a pár gyermektelenségének.A férfi meddőség okai lehetnek:kevés, rosszul mozgó, életképtelen spermium (kábítószerek, egyes gyógyszerek is befolyásolják), hormonzavar, impotencia, retrográd (visszafelé irányuló) magömlés, hegesedés korábbi nemi betegség miatt.
Alternatív gyógymódok:: A kezelés a meddőség okától függ, hormonkezelés, antibiotikumok, műtét, szükség esetén lombikbébi program jön szóba.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Az ok 85-90 százalékban derül ki. Mivel a háttérben gyakran pszichés okok állnak, előfordul, hogy az első lombikbébi megszületése után, természetes úton is sikerül terhességet elérni, az eredetileg meddőnek tartott párnak.

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (19 db), legújabb: Orsiorsi
 2. Semmelweis I. sz. Belgyógyászati Klinika
  (10 db), legújabb: Ttrish