Mellkas fejlődési rendellenességek

A mellkas fejlődési rendellenességei gyakran veleszületett szindrómák részeként alakulnak ki. Előfordulhat a csontok (bordák, szegycsont), az ízületek deformitása, aszimmetria, szűk, keskeny, rövid mellkas, tölcsér mellkas stb. A fő problémát a tüdő visszamaradott fejlődése okozza, hiszen az esetleg kisebb, vagy hibásan fejlődött mellkasban, nem tud a tüdő sem egészségesen érni.

Eddigi bejegyzések

Simon Anita ( 46 éves nő ) Budapest , 2 kórtörténet | időpont: 2008. december 2. 11:21

Történet: A nők leggyakoribb mellfejlődési rendellenesség az, hogy a két mell alakja, nagysága, formája a pubertáskortól teljesen különbözővé válik. Gyakran két műtétből álló sorozattal korrigálható a fejlődési rendellenesség miatt kialakult asszimetrikus mell. Ez a fejlődési rendellenesség más kisgyermekkorban felismerhető, és bár hiábavaló dolog abban bízni, hogy pubertás után „majd kinő a mell”, mégis műtéti korrekció szükséges, amely az egészséges, ellenoldali mell teljes kifejlődése után, 17-19 éves kor körül javasolt.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
rossz közérzet, szorongás
Kórház, rendelő: Semmelweis I. sz. Sebészeti Klinika (Budapest, Budapest)
Alternatív gyógymódok:: plasztikai műtét
Meggyógyult:    igen

betegszoba.hu ( 59 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. augusztus 3. 23:52

Történet: A mellkas fejlődési rendellenességei gyakran veleszületett szindrómák részeként alakulnak ki. Előfordulhat a csontok (bordák, szegycsont), az ízületek deformitása, aszimmetria, szűk, keskeny, rövid mellkas, tölcsér mellkas stb.
Későbbi tünetek: Keringés és légzés:
légzésleállás, nehézlégzés
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: A fő problémát a tüdő visszamaradott fejlődése okozza, hiszen az esetleg kisebb, vagy hibásan fejlődött mellkasban, nem tud a tüdő sem egészségesen érni.

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (19 db), legújabb: Orsiorsi
 2. Semmelweis I. sz. Belgyógyászati Klinika
  (10 db), legújabb: Ttrish