Hepatitis C

A hepatitis C vírus világszerte elterjedt: az emberiség 3%-a (0,1-5%) fertôzött. A 150 millióra becsült HCV hordozóból 5 millió van Európában. Közép- és Kelet-Európában a fertôzöttség magas (Magyarországon 1,3%). Az acut hepatitis esetek 20%-át, a chronicus hepatitisek 70%-át, a végstádiumú cirrhosisok 40%-át, a primaer hepatocellularis carcinomák 60%-át a HCV okozza. Európában a májátültetések egyharmada HCV okozta cirrhosis miatt történik. Az új infekciók száma csökken, mert a véradók szűrésével a post-transfusiós hepatitis elôfordulása gyakorlatilag megszűnt, a betegség legfontosabb terjedési módja az intravénás drog-használat, bár a közös tűhasználat rizikójának tudatosulása és a tűcsere lehetôsége

Eddigi bejegyzések

gmama ( 69 éves nő ) Kéthely , 1 kórtörténet | időpont: 2012. január 6. 13:30

Történet: 61 éves nagymama vagyok. A betegségemre véletlenül derült fény egy rutin laborvizsgálat során. Emelkedett értékek: GOT 70, GPT 74. További vizsgálat: ultrahang: hepar 4 hu. - nyival haladja meg a bordaívet.
Hepatológia: 2011.03.09.: derült égből villámcsapás: idült vírusos c típusú hepatitis. HCV RNS PCR: 644000 IU/ml. Fibroscan vizsgálat: F2.
Hogy mitől, ki tudja. 14 éves koromban kaptam vért, soha nem ittam, nem drogoztam, nincs tetoválásom, stb.... /2000-ben volt gerincműtétem, utána rehab. Balfon, ott több alkalommal akupunktúrás kezelés... hát nem tudom./
Kezelés : 48 hét, kezdete 2011.06.01. 120 mcgPegintron hetente, 3+3 Rebetol 200 Mg kapszula
12. heti HCV PCR : 2011.08.24., a 24. heti 2011.11.16. A 12. heti vizsgálat eredménye, amelyet 12.14-én kaptem meg, / közben a kezelés folytatódott/ : PCR 84300 IU/ml, szövődmény súlyos hypothyreosos / pajzsmirigy-rendellenesség /
Kezelés a STOP szabály és a szövődmény miatt azonnal leállítva. A jövőre vonatkozó információ nagyon kevés : " nem ígértem, hogy meggyógyul" -mondta az orvos, továbbküldött Endocrin vizsgálatra, ahova 2012.03.09-re kaptam időpontot.
Most várok és nem tudom, hogyan tovább...Próbálok az interneten tájékozódni és nagyon szeretnék kapcsolatot felvenni olyanokkal, akik hasonló cióben járnak, meghallgatni a tapasztalataikat és egy kis biztatást látni a jövőre vonatkozóan.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
csökkent terhelhetőség, állóképesség, fáradtság
Későbbi tünetek: Általános tünetek:
a hát, karok, lábak, has fájdalma, merevsége, álmatlanság, általános állapotromlás, fáradtság, gyengeség (fizikai), hajhullás, hidegrázás, hőhullámok bőrpírrel, immunrendszer gyengülése, influenzaszerű tünetek, izomfájdalom, lábdagadás, rossz közérzet, vérszegénység, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Kórház, rendelő: Kaposi Mór Oktató Kórház (Somogy megye, Kaposvár)
Meggyógyult:    nem

miért? ( 65 éves nő ) Budapest , 1 kórtörténet | időpont: 2011. február 24. 11:01

Történet: 56. éves nagymama
Gyermekkorom óta, beteges, vészes vérszegénységem volt. Állandó tüdő-,felső légúti- és egyéb gyulladásokkal kezeltek. Az antibiotikumok teljes tárházát belém tömték.Étvágytalan voltam és sovány állandóan aludtam volna. Sokszor voltam kórházban. Szüleim nem nagyon figyeltek, rám ha lázas voltam mentünk orvoshoz, de teljes kivizsgálás nem volt.
14 éves koromtól saját elhatározásomból jártam kivizsgálásokra, mert csípőtől talpig, az un.női zsírpárnákon különféle nagyságú, fájdalmas, vörös göbök alakultak ki, lázas lettem, 6-8 hét alatt múlt el ez a tünet, antibiotikumok szedése mellett, nagy súlycsökkenéssel és a gyulladás helyén szövethiánnyal. Erithaema nodosum volt a "neve"a betegségemnek. Állandóan gócvizsgálatot végeztek, gód nem volt, csak magas vérsüllyedés, májfunkciók magas értéke. De abban az időben még nem ismerték a hepatitis C vírust. a VÉREM VASTARTALMA MINDÍG MAGAS VOLT. AZ ORVOSOK "VASLÉDYNEK" NEVEZTEK.
Évente, másfél évente előjött a "megszokott" betegség, antibiotikumos kezelés, munka tanulás, nagy munkabírás és az élet ment tovább.
Egyetlen egyszer 1992-ben írtak más diagnózist vasculitis nodularis, de akkor is csak az antibiotikumos kezelés maradt.Ez a diagnózist, mint minden más leletet -hiába vittem magammal állandóan a régi irataimat, arra senki nem volt kíváncsi-.
2000-ben újra előjött az erithaema donosum. A legújabb bőrgyógyászom azt mondta: semmi gyógyszer, irány a Honvéd kórház.
2 hét alatt megállapították a hepatitis C-t, cirrhosist és más "nyalánskásokat".
De MIÉRT csak most? Miért Én? Miért, miért, miért.????? Összeroppantam, sajnos az idegeim is.
Jelenleg a 2. Interferonos kezelést veszem fel, depresszió, étvágytalanság, izületi gyulladás és minden mellékhatás megjelenik, aminek" meg kell jelennie". Egy mellékhatás vagyok már csak.
Sokan azt írják, hogy meggyógyultak, az milyen érzés lehet, mit jelent a gyógyulás, ha már F4 cirrhozis a megállapított diagnozis?
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
ajak-, nyelv-, vagy arcduzzanat, álmatlanság, általános állapotromlás, arcduzzanat, csökkent terhelhetőség, állóképesség, derékfájás, duzzadt, vörös nyelv (málnanyelv), egyik kar megduzzadása, éjszakai izzadás, emlő fájdalom, étvágytalanság, fáradtság, fejfájás, fényérzékenység, fogfájás, fokozott szomjúságérzés, gerinc fájdalom, gyengeség (fizikai), hajhullás, hidegrázás, hőhullámok bőrpírrel, idegi labilitás, impotencia, izomfájdalom, izületi fájdalom, izzadás, só utáni vágyakozás, szorongás, váll vájdalom, végtag fájdalom
Kórház, rendelő: (Pest megye, )
Meggyógyult:    nem

Habartbab ( 46 éves férfi ) , 1 kórtörténet | időpont: 2010. december 21. 23:13

Történet: Kedves sorstársaim, hozzátartozók és bárki akit e téma érdekel.
Kezdem azzal, hogy 36 éves nagyvárosi srác vagyok, ami biztosan befolyásolta az eddigi életem, életvitelem. Amit írok, a legnagyobb őszinteséggel teszem azért, hogy hátha van akit az én történetem jó irányba befolyásol. Már fiatalon (17-18 évesen) közeli kapcsolatba kerültem a drogokkal, először a TÉVESEN könnyűdrogoknak nevezett (fű, hasis, speed, extazy) "segítségével" jártunk szórakozni. Később a heti 1 alkalom 2-re, 3-ra és így tovább nőtt. Mivel az akkori "baráti" társaságom átlag inteligenciája kb a rendőrkutya szintjén volt, innen egyenes út vezetett a komolyabb, veszélyesebb szerek kipróbálásához (LSD, kokain, heroin). Annak idején amikor 12 évesen orba-szájba cigiztünk, mindenki azt mondta, hogy ez csak nagyfiúságból tesszük. Kinevettük, hiszen ellenkezni, szembefordulni a társadalom által felállított, kötelező érvényű előírásokkal, az olyan nagyfiúsnak tűnt. Ma már tudom, hogy a néninek volt igaza aki azt mondta, hogy csak azért cigizünk, hogy nagyfiúknak látszunk. EZ ÍGY VOLT, szembemenni a világgal divat volt.
Körülbelül 15 évig használtam heroint intravénásan úgy, hogy volt közben 3-4 tiszta évem. Én megjártam a poklot emiatt: rendőrségi ügyek, ítéletek, előzetes letartóztatás. Elvesztettem a családom, a barátaim, a munkatársaim, szóval mindenki bizalmát. 2009 nyár óta szexuális kapcsolatot tartottam fenn egy lánnyal, akiről kiderült, hogy Hepatitis C pozitív. Azt már nem tudom, hogy vele volt-e közös tűhasználat, tálkahasználat, bármi, viszont 2010 februárban rettegve mentem el egy önkéntes szűrésre. Az eredmény természetesen POZITÍV lett. És ekkor kezdődött igazán a kálvária, orvostól orvosig jártam, hogy megtudjam a lehetőségeket. Az internet szintén nagy segítség, de akkor még nem találtam rá erre az oldalra. Azt nem tudom ki hová való, én miskolci vagyok. Itt a Szent Ferenc Rehabilitációs Kórházban 1, azaz egy darab orvos foglalkozik a krónikus hepatitis C-vel.
Itt a szokásos protokoll után 2010. 04. 30.-i dátummal az alábbi leletet kaptam. Kérem bocsájtsanak meg nekem, de ez év februárig a körzeti orvosom Sem ismert, így az orvosi szakszöveg nekem kínai :D.:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szt. István- Szt. László Kórház, V. Belgyógyászat Immunológiai laboratórium
Osztályvezető: Dr. Ujhelyi Eszter

LELET
Minta: anyaga: EDTAS-vér
Érkeztetve: 2010. 04. 06.
Kérés: diagnózis(?) (BB3490) Vírusos fertőzés k.m.n.
Kiadva: 2010. 04. 30.

HCV-PCR /TaqMan48/Roche/ 4.790 IU/ml méréstartomány: HCV 15-69.000.000 IU/ml
HCV IgG /ORTHO/ POZITÍV
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház
Gasztroenterológiai ambulancia

LELET


Beutaló Diagnózis: B1820 Idült vírusos C-típusú hepatitis
Megállapított Diagnózis: B1820 Idült vírusos C-típusú hepatitis

Anamnézis: Vérkészítményt nem kapott. Tetoválása van, korábban iv. drogot is fogyasztott. Közelmúltban húgyúti fertőzés zajlott, illetve vesekövesség miatt ESWL. Szűrővizsgálat során anti-HCV pozitivítás igazolódott, májfunkciós értékei jelzetten emelkedtek (GPT: 50 U/l). HCV RNS PCR eredménye 4,790 IU/ml. Drogambulancia igazolása a szermentessésről rendelkezésre áll. Egedélyszám: 13520. Kezelése a mai napon elindul.
Tm: 176 cm. Ts: 72 kg. HK: 93 cm
Status: Elérhető hepar, egyebekben neg. fiz. hasi status.
Vélemény: Hepatitis chr. C
Javaslat: Mai napon laborok, induló dózis heti 100 ug PegIntron és napi 1000 mg Rebetol. Panaszmentesség esetén GEA co. 2010. 09. 09.
Miskolc, 2010. 08. 12.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A 12. heti vírusszám ellenőrzés során az eredmény: 0 lett!!!! De még nincs vége, most jöttek elő az igazi pszichotrop problémák. Ha valakit érdekel, írjon, szívesen elmondom a történetem.
Sosem szabad feladni, kitartás mindenkinek!!!
És akkor a folytatás: Jelenleg ott tartok, hogy befejeződött a 48 hetes kezelés és megvolt a 3 hónapos kontroll. Itt még csak a vérképet elemzik és a májfunkciós értékeket nézik. 3 hónap múlva (2012. január) lesz egy újabb vírusszám ellenőrzés, most erre várok. Az orvos szerint valószínűsíthető a vírusmentesség. REMÉLEM így is van!!! A kezelés során kialakult egyik legkellemetlenebb mellékhatás (fokozott tejsavtermelés) sajnos még most is megvan, ennek az okát senki sem tudja. Remélem elmúlik, különben hogyan dolgozzak? Mindegy, kitartás mindenkinek!!!
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr érzéstelensége, érzészavarai, zsibbadás, hangyamászás-érzés, a bőr és bőralatti szövet lokalizált duzzanata és képlete, csomók, a bőr kiszáradása, bőr viszketés, bőrsérülések a vakarózás miatt, elhúzódó sebgyógyulás, hegesedés, kiütések és egyéb nem specifikus bőrjelenségek, mitesszer, nem gyógyuló seb, pusztula (gennyes pattanás), vizenyő (arc, szem körül, has, végtagok, főleg lábfej, boka)
Szem:
a szem megerőltetése, homályos látás, kancsalság, látáscsökkenés, szemszárazság, szemviszketés
Ideg-, csont- és izomrendszer:
ájulás, demencia - elbutulás, egyensúlyproblémák, izomgyengeség, szédülés, zsibbadás
Magatartás, felismerés, érzelem:
aktuális események részleteinek elfelejtése, aluszékonyság, alvásroham, alvászavar, amnézia, dühroham, érdeklődés hiánya, hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, koncentráció zavar, csökkent éberség, memóriazavar, nemi vágy csökkenése, szédülékenység, társadalmi elszigeteltség
Általános tünetek:
álmatlanság, általános állapotromlás, csökkent terhelhetőség, állóképesség, étvágytalanság, fáradtság, gyengeség (fizikai), hidegrázás, idegi labilitás, immunrendszer gyengülése, izomfájdalom, kezek és lábak zsibbadása, lábdagadás, láz, levertség, nyirokcsomó-megnagyobbodás, rossz közérzet, szem fájdalom, vérszegénység, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.), zavartság
Húgyrendszer:
éjszakai vizelési kényszer, húgyúti fertőzések, sürgős vizelési kényszer, vesekő
Szájüreg:
fogszuvasodás
Has és emésztő rendszer:
gyomorégés, hányinger, székrekedés, szokatlan ételek megkívánása
Keringés és légzés:
hirtelen kialakuló nehézlégzés, légszomj, erős mellkasi fájdalom, nehézlégzés, szapora szívműködés
Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr kiszáradása, bőr viszketés, bőrsérülések a vakarózás miatt, elhúzódó sebgyógyulás, sápadtság, vizenyő (arc, szem körül, has, végtagok, főleg lábfej, boka), vizenyő (boka, lábszár, lábfej duzzanata)
Általános tünetek:
álmatlanság, derékfájás, éjszakai izzadás, étvágytalanság, fáradtság, fokozott szomjúságérzés, gyengeség (fizikai), hidegrázás, idegi labilitás, immunrendszer gyengülése, influenzaszerű tünetek, izzadás, kezek és lábak zsibbadása, láz, megfázásos tünetek, rossz közérzet, szem fájdalom, szorongás, vérszegénység, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Ideg-, csont- és izomrendszer:
ataxia (egyensúly- és járászavar), az alsó végtag körfogatnövekedése, melegsége, izomgyengeség, láb duzzanata, kékes elszíneződése, szédülés
Magatartás, felismerés, érzelem:
dühroham, ellenségeskedés, érdeklődés hiánya, erőszakosság, érzelmi labilitás, hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, inkoherencia (érthetetlen gondolatok), lobbanékonyság, mások gyanúsítgatása, memóriazavar, nehezen, vagy nem kontrollálható szorongás, szaglási és ízlelési zavarok, társadalmi elszigeteltség, unalom, üresség érzése
Húgyrendszer:
éjszakai vizelési kényszer, gyakori vizelés, sürgős vizelési kényszer, vesekő
Szájüreg:
fogazat rendellenességei (késői fogfejlődés, fogszerkezet rendellenességei, fogszuvasodás), fogszuvasodás, ízérzés csökkenése
Szem:
fokozatos látásvesztés, homályos látás, látáscsökkenés, szemszárazság, szemviszketés, színlátás csökkenése, tompa, elmosódott látás
Keringés és légzés:
fulladás-érzés, sóhajtozás, szaglászavar, szapora légzés, szapora szívműködés, szívritmuszavar, szívzörejek és egyéb szíveredetű hangjelenségek, terheléskor légszomj
Fül, orr, gége:
fülzúgás
Has és emésztő rendszer:
hányás, hányinger
Ivarszervek:
viszketés (pénisz, herezacskó, végbélnyílás környéke, női külső nemi szervek)
Gyógyszerek: PegIntron, Rebetrol, Xanax
Alternatív gyógymódok:: Mária-tövismag minden formában, napi 1000 mg C vitamin nyújtott felszívódású, csipkebogyó kivonattal, 250 mg Kalcium d3 vitaminnal. És ami a legfontosabb: POZITÍV gondolkodás, pozitív hozzáállás!!! Nagyon könnyű letargiába esni, ezért elsődleges, hogy higgyünk a gyógyulásban!
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Nincs különösebben semmi, talán az életmód váltás a legfontosabb! :D

klmáan ( 65 éves nő ) Zalaegerszeg , 1 kórtörténet | időpont: 2010. április 7. 1:00

Történet: 1993-ban, véradás alkalmával szürtek ki. Akkor már a GGT-ém emelkedett volt. Igazából semmi felvílágosítást nem kaptam. Általában félévente jártam ellenőrzésre. 1994-ben szültem. Hála Isten, a Kisfiam nem lett fertőzött. 1999-ben egy reumatológiai laborvizsgálaton "sok" csillagot láttam a májfunkciók körúl, igy elmentem a májgondozóba. Akkor kezdődött igazából a májbeteg életem. Biopszia, majd a kezelásek sorba. Egyik sem ment végig különböző okok miatt. A monótól elindultak az értékeim a "csillagos ég" felé. Pl. a csiraszámom a 6. hónapra négyszeresére emelkedett. A mellékhatások itt még elviselhetők voltak A második, a kombinált csökkentette a gyulladást, de a mellékhatások ugy felerősödtek, hogy a 8. hónapban le kellet állni. A fő gond a nagy és folyamatos fogyás-32kg-, s a vérkép romlása. 6 év kihagyás után, 2008-ban szántam rá magamat, nem kis félelemmel az új, kombinált kezelésre.A döntést segítette az, hogy egy kicsit megijedtem, mert az évekik egyenként felfelé cammogó értékeim, hirtelen nagyobb lépésre váltottak. Azt tudtam, hogy minél többedik a kezelés, annál kisebb a hatékonyság, de remánykedik az "ember", meg vannak jó példák is elötte. Na! Nekem nem jött be! A 6. hónap csiraszám vizsgálata pozitiv lett, igy most is a 8. hónapban, a Stop szabály értelmében le lett állítva.
A mellékhatásokat nem sorolom fel, mert sorban jött minden ami le van irva. Ezt komolyan mondom-írom. Az érdekesség az, hogy egypár azóta sem rendeződött! Pl. a szájszárazság, ízérzék, emésztési gondok, étvágy, vérkép. A leadott 32 kg-ból a fele jött vissza. A 3 kezelés ellenére a fibrózis mértéke is nőtt. Véglegesre leszázalékoltak, igy a fizikai-szellemi terhelés kisebb, de a rokkantnyugdij is, amiből nem lehet megélni.
S hol, és kinek van lehetősége alternativ gyógymódokon gondolkodni? Sajnos nekem marad a jövőben bevezetésre kerülő új gyógyszer, amit talán meg sem kaphatok?! Persze, sokaknak segít a kezelés, ezért én is azt mondom, hogy neki kell állni! Magunknak adunk azzal esélyt! Ezt kell hinni!
A sok mellékhatás enyhítése, kezelése nagyon fontos, és az is, hogy tudjunk konzultálni, segíteni egymásnak!
Sorstársak! Én örömmel venném a kapcsolatfelvételeket!
Gyógyulást kívánok Mindenkinek!
Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr kiszáradása, köröm törékenysége, vizenyő (arc, szem körül, has, végtagok, főleg lábfej, boka), vizenyő (boka, lábszár, lábfej duzzanata)
Has és emésztő rendszer:
a széklet egyéb rendellenességei, bélműködés változás, emésztési zavarok, felfúvódás, gyomorégés, has feszülése, hasi telítettség érzése, hasmenés, haspuffadás, májmegnagyobbodás, székrekedés
Keringés és légzés:
alacsony vérnyomás
Magatartás, felismerés, érzelem:
alvászavar, nemi vágy csökkenése
Általános tünetek:
csökkent terhelhetőség, állóképesség, fáradtság, influenzaszerű tünetek, izületi fájdalom, lábdagadás, testsúlytöbblet
Szájüreg:
fehér felrakódások (könnyen eltávolítható), fogszuvasodás, ínygyulladás, ínyvérzés, ízérzés csökkenése, nyelv szárazsága, nyelvfájdalom, szájszárazság
Vér, vérképző rendszer:
megnyúlt vérzési, alvadási idő
Szem:
szemszárazság
Ideg-, csont- és izomrendszer:
tarkókötöttség
Gyógyszerek: 3 Interferon kezelés: 1, mono. 2.kombinált. 3. a legújabb kombinált.
Alternatív gyógymódok:: Legalon, Flavonmax, C vitamin.
Meggyógyult:    nem

ismeretlen52 ( 68 éves férfi ) Budapest , 1 kórtörténet | időpont: 2009. október 13. 20:02

Történet: 40 éve kaphattam fertőzött injekcióstűtől. Utána sokszor adtam vért, mert még nem vizsgálták
Régóta skizofrénia miatt gyógyszert kapok, most tünetmentes vagyok. Emellett epe- és vesekövet mutatott ki UH vizsgálat.
Kezdeti tünetek: Has és emésztő rendszer:
a széklet egyéb rendellenességei, haskörfogat növekedése
Húgyrendszer:
a vizelet színének megváltozása, gyakori vizelés
Vér, vérképző rendszer:
alacsony vérlemezkeszám
Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
fehér hámdarabkák a haj tövén
Szájüreg:
foghullás, kicsiny száj
Fül, orr, gége:
fülzúgás
Általános tünetek:
idegi labilitás, lágyékfájdalom
Magatartás, felismerés, érzelem:
pszichés állapot megváltozása, pszichotikus tünetek (katatónia, tévhitek, hallucinációk, rendezetlen gondolkodás)
Keringés és légzés:
szapora szívműködés
Későbbi tünetek: Húgyrendszer:
a vizelet színének megváltozása, éjszakai vizelési kényszer, gyakori vizelés, sötét színű vizelet
Magatartás, felismerés, érzelem:
aggodalmasság
Vér, vérképző rendszer:
alacsony vérlemezkeszám
Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőr viszketés, bőrsérülések a vakarózás miatt, haj-, vagy fejbőr viszketés
Általános tünetek:
csökkent terhelhetőség, állóképesség, fáradtság, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Szájüreg:
foghullás, kicsiny száj
Fül, orr, gége:
fülcsengés, fülzúgás
Has és emésztő rendszer:
haskörfogat növekedése, lépmegnagyobbodás, májmegnagyobbodás, nyálfolyás
Ivarszervek:
herefájdalom, -duzzanat, herefájdalom, -érzékenység
Keringés és légzés:
szapora szívműködés
Gyógyszerek: még most kezdődik
Alternatív gyógymódok:: diéta első lépésnek
Meggyógyult:    nem
Rehabilitáció: tervben van CoD tea pl., ha az interferon terápia nem lehetséges Szeptember óta Ceragemre járok, kívánvsi vagyok a februárban esedékes kontrolllvizsgálat eredményére. Elmentünk Nagyváradra Dr ÉLtes Lászlóhoz, aki már sok ezer ember meggyógyított, de a feltételek sajnos nem adottak a szigorú terápia betartásához., 15 óra fekvés naponta, egy széket sem emelhetek arrébb 2 évig... 3 havonta utazás Nagyváradra az újabb fitoterápiás folyadékért. Akik ezt tudják válllalni, menjenek el hozzá, a gyógyulás biztos!

 1. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33
 2. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223

 1. Szent Lázár Megyei Kórház
  (15 db), legújabb: dudu2001@freemail.hu
 2. Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (33 db), legújabb: bárcsak