Agydaganat

Agydaganatnak nevezzük azt a szövetszaporulatot, mely az agy szöveteiből indul ki. Gyakoribb azonban mikor a test más részeben kialakult daganatok képeznek áttétet az agyba. Mivel az agy be van zárva a koponyába, amely nem tud tágulni, a növekvő daganat növeli a koponyán belüli nyomást. Az agydaganat tüneteit okozhatja a tumor közvetlen hatása az agyidegekre, vagy okozhatja a koponyaűri nyomás növekedése. A tünetek attól is függenek, hogy az agy mely része érintett. A legtöbb agydaganat nem terjed szét a test más részeibe, mint a más szervekből kiinduló rosszindulatú daganatok. Az agydaganatok műtétjét idegsebész szakorvosok végzik.

Eddigi bejegyzések

balisto ( 53 éves nő ) Zalaegerszeg , 1 kórtörténet, 2 kórház értékelés | időpont: 2011. július 6. 8:45

Történet: Egy autóbalesettel kezdődött. Belehajtottam a piros lámpánál álló kocsisorba, amiről a mai napig nincs emlékképem. Orvoshoz mentem, aki megállapította, hogy epilepsziás vagyok, ami okozhatta az emlékezet kihagyást. Aztán MRI felvétel készült, ami egy jobb temporális agydaganatot igazolt. A daganatot eltávolították, utána 25 sugárkezelést kaptam. Ennek már 8 éve, és hála az orvosaimnak, azóta is tökéletesen jól vagyok.
Kezdeti tünetek: Ideg-, csont- és izomrendszer:
epilepszia-szerű görcsök
Általános tünetek:
gyakori fertőzések
Későbbi tünetek: Ideg-, csont- és izomrendszer:
epilepszia-szerű görcsök
Kórház, rendelő: Vas Megyei Markusovszky Lajos Általános, Rehabilitációs és Gyógyfürdő Kórház, Egyetemi Oktatókórház (Vas megye, Szombathely)
Gyógyszerek: Tegretol, az epilepsziára.
Alternatív gyógymódok:: Flavin csepp
Meggyógyult:    igen

 1. Pánikbetegség
  összesen 120 kórtörténet, legújabb: Kittipang00
 2. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33

 1. Szent Borbála Kórház
  (48 db), legújabb: Lala8
 2. Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephely
  (14 db), legújabb: gyurcsek