Ekcéma

Az ekcéma (régi magyar nevén: izzag) a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége. Jellemző tünetei a száraz, erősen viszkető bőr, amely a folytonos dörzsölés és vakarás miatt megvastagszik, a ráncok mentén és a bőrhajlatokban kisebesedik; a végtagokon a leggyakoribb. Rendszerint hullámokban jelentkezik: a beteg bőrfelület állapota egy időre jelentősen javul, majd időnként kiújul és fellángol az atópiás bőrgyulladás.

Eddigi bejegyzések

szabinavarga86@gmail.com ( 33 éves nő ) , 1 kórtörténet | időpont: 2013. augusztus 24. 14:26

Történet: 2013 januárjában vettem észre, hogy a bal kezemen a hüvelykujjamon a köröm elkezdett besárgulni. Arra gondoltam, hogy gombás fertőzés lehet , de hiába kezeltem vele, csak rosszabb lett , az egész körmöm sárga lett és megvastagodott majd a bőröm az ujjamon elkezdett hámlani. Elmentem egy bőrgyógyász szakorvoshoz aki megállapította, hogy ez ekcéma és a vegyi anyagokra vagyok allergiás. Semmilyen vegyi anyaggal nem érintkezem és azóta már a jobb kezemen lévő kisujjam is így néz ki és már rengeteg féle kenőcsöt is kipróbáltam, nem tudom mire lehetek allergiás, allergia teszt olyan anyagokat mutatott ki amikkel nem is érintkezem. Csakis kizárólag házi szappannal mosakszom és mosok hajat mindezt langyos vízzel. Jó lenne valami megoldást találni a problémámra. Szedek sok vitamint , talán túl sokat viszont 18 évesnek nézek ki azóta mióta megjelent az ekcéma az életemben mert rengeteg vitamint szedek ellene, mindez amúgy hiába.
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr egyéb elváltozásai, a bőr érzéstelensége, érzészavarai, zsibbadás, hangyamászás-érzés, a bőr és bőralatti szövet lokalizált duzzanata és képlete, csomók, a bőr hámlása, a köröm elválása a körömágytól, a köröm megvastagodása, bőrhámlás, bőrpír, hólyag, köröm alatti törmelék, lerakódás, köröm tapadásának gyengülése, körömszín változása
Has és emésztő rendszer:
felfúvódás, felfúvódásos fájdalom, ínygyulladás
Általános tünetek:
hajhullás
Gyógyszerek: Ekcéma elleni kenőcsök
Meggyógyult:    nem

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (19 db), legújabb: Orsiorsi
 2. Semmelweis I. sz. Belgyógyászati Klinika
  (10 db), legújabb: Ttrish