Basalioma

A bőr lokális rákos betegsége. Helyileg invazív (azaz a szövetek mélyére terjed), ám szinte sosem ad áttétet, emiatt szemi-malignusnak nevezik. Lassan, fájdalmatlanul növekszik a bőr felső rétegéből kiindulva. Figyelmeztető jel lehet a nem gyógyuló vagy vérzékeny seb például. A legtöbb esetben a napnak kitett helyeken találjuk, így az arcon, és a fejbőrön. A fehér bőr, világos szem, világos haj hajlamosít. Eltávolítás mérettől és mélységtől függően sebészi úton, fagyasztásos sebészettel, vagy elektromosság segítségével. Esetleges áttét, vagy sebészileg nem kezelhető esetekben besugárzás. Az alatta fekvő szöveteket akár totálisan is elpusztíthatja. Leginkább az orr, szem és fül van veszélyben. A kiújulás sem ritka.

Eddigi bejegyzések

fulcsikata ( 69 éves nő ) Zalaegerszeg , 1 kórtörténet | időpont: 2008. július 31. 21:51

Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
lapos, vagy előemelkedő rózsaszín, fekete, vagy barna anyajegy
Kórház, rendelő: Zala Megyei Kórház (Zala megye, Zalaegerszeg)
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Kezdetben negyed évente ellenőrzés, most már nem szükséges

kaszai ( 70 éves férfi ) Ercsi , 4 kórtörténet | időpont: 2008. július 23. 4:13

Történet: Az orvosok és a kezelőszemélyzet munkájáról csak nagybetükkel tudok beszélni. Szakszerüség, lelkiismeretesség, önzetlenség minden szinten. Fáradságot nem ismerve, szinte emberfeletti gyógyitómunkát folytatnak. Köszönöm.
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr és bőralatti szövet lokalizált duzzanata és képlete, csomók, kicsi, kemény, lapos vagy kiemelkedő bőrelváltozás vagy csomó
Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr és bőralatti szövet lokalizált duzzanata és képlete, csomók
Kórház, rendelő: Országos Onkológiai Intézet (Budapest, Budapest)
Alternatív gyógymódok:: Az orrhegyről, sebészeti uton, ambulánsan az elváltozást eltávolitották. Plasztikai mütétnek köszönhetően a sebhely teljesen eltünt. Az utóellenőrzések során ezidáig rendellenességet nem tapasztaltak.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Folyamatban, negyedévente ellenőrzés.

sunset50 ( 69 éves nő ) Sopron , 1 kórtörténet | időpont: 2008. június 27. 22:24

Történet: Sebész orvosom basalioma miatt ambuláns 'mútétet' végzett(lassan másfél éve).panaszmentes vagyok,a műtét helye szinte alig látszik.
A homlokon,a szemöldök felett votl az elváltozás
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőrszín elváltozása
Kórház, rendelő: Sopron Megyei Jogú Város Erzsébet Kórház a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Oktató Kórháza (Győr-Moson Sopron megye, Sopron)
Meggyógyult:    igen

betegszoba.hu ( 59 éves nő ) Budapest , 180 kórtörténet | időpont: 2008. június 11. 19:28

Történet: A bőr lokális rákos betegsége. Helyileg invazív (azaz a szövetek mélyére terjed), ám szinte sosem ad áttétet, emiatt szemi-malignusnak nevezik. Lassan, fájdalmatlanul növekszik a bőr felső rétegéből kiindulva. Figyelmeztető jel lehet a nem gyógyuló vagy vérzékeny seb például. A legtöbb esetben a napnak kitett helyeken találjuk, így az arcon, és a fejbőrön. A fehér bőr, világos szem, világos haj hajlamosít.
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőrszín elváltozása, hegszerű elváltozás (előzetes seb nélkül), nem gyógyuló seb, pörkösödő, varasodó elváltozás sebben, rendellenes erek bőrfolt körül, vérzékeny bőrfekély
Alternatív gyógymódok:: Eltávolítás mérettől és mélységtől függően sebészi úton, fagyasztásos sebészettel, vagy elektromosság segítségével. Esetleges áttét, vagy sebészileg nem kezelhető esetekben besugárzás.
Meggyógyult:    igen
Rehabilitáció: Az alatta fekvő szöveteket akár totálisan is elpusztíthatja. Leginkább az orr, szem és fül van veszélyben. A kiújulás sem rikta.

 1. Méhgyulladás
  összesen 5 kórtörténet, legújabb: Rita0223
 2. Aranyér
  összesen 9 kórtörténet, legújabb: Nemeth_Agi

 1. Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet
  (19 db), legújabb: Orsiorsi
 2. Semmelweis I. sz. Belgyógyászati Klinika
  (10 db), legújabb: Ttrish