Akne - pattanásos bőr

Az akne, pattanásos bőr, a serdülőkor betegsége. A bőr pórusai eltömődnek, és a szőrtüszőben felhalmozódik kosz, a szövettörmelék, az olaj és a baktériumok. A pattanás lehet fehér, vagy fekete tetejű. Megnyílása esetén a bennék gyulladást okozhat a környező bőrfelületen. Az akne jellemzően az arcot és a vállakat érinti, de előfordulhat a törzsön, karokon, lábakon és a fenéken is. Hajlamosító tényezőnek számít a hormonháztartás megbomlása (menstruáció, terhesség, stressz miatt), az olajos, zsíros kozmetikumok használata, a nagyobb páratartalom, vagy fokozott izzadás és egyes gyógyszerek szedése is.

Eddigi bejegyzések

vizsu ( 67 éves nő ) Dunaújváros , 1 kórtörténet | időpont: 2011. november 2. 20:09

Történet: igazából a gyógymódra szeretnék rátérni.
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr egyéb elváltozásai
Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr egyéb elváltozásai
Gyógyszerek: semmi.
Alternatív gyógymódok:: Akármilyen csacsiságnak tünik, az összes pattanás elmúlt rólam akkor, amikor áttértem a KÓSER kajára. (Nem vagyok zsidó, de akárki megfigyelheti, hogy ők hosszú életűek, és nagyon egészségesen táplálkoznak.) A kóserség lényege, hogy a véres húst kiáztatják, megtisztitják a vértől. (Sok más is, de ez a legfontosabb.) Az eljárás lényege, vedd a húst amit meg akarsz enni, tedd egy tálba, önts rá hideg vizet, és tedd 24 órára a fagyasztóba. Másnap a vizben megfagyott hust tedd be a normál hűtőbe, és engedd hogy saját magától kiolvadjon. Ez kb. ujabb 1 nap. Amikor leöntöd a vizet róla, elámulsz, hog mennyi vért fogsz kiönteni a vizzel együtt. Utána a hús főzhető, süthető, sem iizén, sem állagán nem fog változtatni az a tény, hogy ki van kóserolva. De rólad szép lassan el fognak tünni a pattanások, ha ezt szokásoddá teszed. Elnézést a tegezésért.
Meggyógyult:    igen

madarili ( 47 éves nő ) Debrecen , 5 kórtörténet | időpont: 2008. november 29. 15:15

Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr egyéb elváltozásai, a bőr hámlása, a bőr kiszáradása, bőrhámlás, bőrpír, bőrszín elváltozása, gennyes hólyagok, hegesedés, mitesszer, pattanás, pusztula (gennyes pattanás)
Magatartás, felismerés, érzelem:
bizonytalan önkép, identitás, szegényes önkép, szorongás
Általános tünetek:
viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőrkiütés, mitesszer, pattanás
Általános tünetek:
viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Kórház, rendelő: SZTE ÁOK Bőrgyógyászati Klinika (Csongrád megye, Szeged)
Gyógyszerek: Nem szeretnék erre gyógyszert szedni
Alternatív gyógymódok:: kozmetikumok, éjszakai krémek, arclemosók, csoki, olajosmagvak kerülése, étrend megváltoztatása, méregtelenítő teák (májtea), amik eleinte romlást okoznak, de később javul a helyzet. méregtelenítés sportolás Amikor vegetáriánus lettem látványosan javult a bőröm
Meggyógyult:    igen

gavad ( 43 éves nő ) Szolnok , 5 kórtörténet | időpont: 2008. november 13. 22:18

Történet: javulást elértem, de nem múlt el annyira, amennyire szerettem volna. Elolvastam a bejegyzéseket, és el fogok menni bőrgyógyászhoz, mert nem tudtam, hogy erre van valódi gyógymód
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr egyéb elváltozásai, a bőr és bőralatti szövet lokalizált duzzanata és képlete, csomók, bőr viszketés, gennyes hólyagok, kiütések és egyéb nem specifikus bőrjelenségek, pattanás, pusztula (gennyes pattanás)
Általános tünetek:
testsúlytöbblet
Későbbi tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
gennyes hólyagok, mitesszer, pattanás, pusztula (gennyes pattanás), rózsaszín-vörös elváltozás
Alternatív gyógymódok:: sörélesztő,méregtelenítés, normaderm készítmények (elsősorban krém)
Meggyógyult:    nem

dm ( 41 éves nő ) Külföld , 3 kórtörténet | időpont: 2008. október 27. 15:12

Történet: Érdemes elmenni bőrgyógyászhoz, mert van egy olyan antibiotikum, ami teljesen rendbeteszi a bőrt. Célzottan oda hat. A nevét sajnos elfelejtettem. Állítólag kétféle van, az egyik depresszióra hajlamos embereknek nem való. A másikat kell kérni.
Gyógyszerek: Akne elleni antibiotikum
Alternatív gyógymódok:: gyógyteák
Meggyógyult:    igen

farkasju ( 32 éves nő ) Budapest , 6 kórtörténet | időpont: 2008. október 16. 14:19

Történet: Személyes tapasztalatom az, hogy minél többet tisztogattam a bőröm, minél jobban kenegettem, annál rosszabb lett a helyzet-mert még a pattanások széle szépen hámlani is kezdett-. Szóval ebben az esetben is érdemes az arany középút megtartása.
Az orvosom szerint ne aggódja, lassan kinövöm. Ideje lenne, mert a lelkemre sincs túl jó hatással. Úgy szeretnék egyszer úgy tükörbe nézni, hogy nincs az arcomon pattanás.
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
a bőr egyéb elváltozásai, a bőr és bőralatti szövet lokalizált duzzanata és képlete, csomók, bőrkiütés, bőrszín elváltozása, mitesszer, pattanás, pusztula (gennyes pattanás)
Későbbi tünetek: Magatartás, felismerés, érzelem:
a szituációhoz képes túlzott szorongás és aggodalom, bizonytalan önkép, identitás, negatív érzések
Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőrkiütés, gennyes hólyagok, hegesedés, pattanás, pusztula (gennyes pattanás)
Gyógyszerek: -
Alternatív gyógymódok:: Több krémet is kipróbáltam, de nem hoztak átütő változást. Az is előfordult, hogy az egyik ecsetelő allergiás reakciót válltott ki. Sörélesztő Méregtelenítés, diéta. Kerülöm a zsíros, fűszeres ételeket, a csokit, az olajos magvakat.
Meggyógyult:    nem

 1. Pánikbetegség
  összesen 120 kórtörténet, legújabb: Kittipang00
 2. Pajzsmirigy betegségek, hipo- és hipertireózis
  összesen 42 kórtörténet, legújabb: Csabyka33

 1. Szent Borbála Kórház
  (48 db), legújabb: Lala8
 2. Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephely
  (14 db), legújabb: gyurcsek