Egyéb allergiák

Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek nehézfémekstb. Az allergia az első típusa a túlérzékenységi reakcióknak, mely úgy jön létre, hogy az allergén kapcsolódik az IgE molekulához, mely előidézi a masztociták és bazofilek degranulációját. Az így felszabadult anyagok (citokinek, interleukinek, hisztamin, prosztaglandinok) gyulladást váltanak ki a szövetekben. forrás: Wikipédia

Eddigi bejegyzések

jersey-69 ( 34 éves nő ) Pomáz , 3 kórtörténet | időpont: 2013. július 26. 21:36

Történet: Nikkelszulfát allergia + Phenylbutazonra is.
Gyerekkoromban jött elő egy ezüst fülbevalótól. Az arcom-fülem duplájára dagadt.
Másodjára és legintenzívebben 3 éve jött elő egy pici karcolástól. Másnapra bedagadt az arcom, a karcolás helyén a mellkasomon végig égő vörös kiútés jelentkezett. Többféle injekció, 3 intézmény egy héten belül és 1 éjszaka kórházi ellátás után múlt el a duzzanat és a panaszaim.
Kezdeti tünetek: Szem:
a szemhéj fájdalmas duzzanata
Általános tünetek:
anafilaxiás reakció, arcduzzanat, fáradtság, gyakori fertőzések, gyengeség (fizikai), immunrendszer gyengülése, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Keringés és légzés:
fulladás-érzés
Gyógyszerek: Calcium, többféle injectio, ? gyógyszer ( fokozatosan kellett elhagyni).
Alternatív gyógymódok:: Duzzadt szemek hideg borogatása
Meggyógyult:    nem
Rehabilitáció: Kerülök mindent, ami arany, ezüst, bizsu, mindent, amiben nikkel van/lehet. A folyamatos félelemtől (hogy megint allergiás reakcióm lesz) alakult ki később (szerintem) a pánikbetegségem és a hipochondriám. :(

Anonymus89 ( 54 éves nő ) Nagyszénás , 2 kórtörténet | időpont: 2013. július 9. 8:59

Történet: 2002-től elkezdtem fulladni, nyelési nehézségem, hasi puffadásom és erős gyomorfájdalmam volt. Közel 1 évig jártam az ügyeletre, ahol injekciókat kaptam, az orvosok úgy gondolták, hogy vírust kaptam el. 2003-ban elmentem endokrinológushoz, aki kivizsgáltatott. Keresztreakciós pollen és ételallergiát állapítottak meg és Glutén- és laktóz érzékenységet. Az Ige magas volt. Gyógyszert nem kaptam, javasolták, tapasztaljam ki, mely ételekkel van problémám. 2004-ben Gyümölcsöt és zöldséget, kenyérfélét és péksüteményt sem fogyasztottam. Rizs, burgonya, kevés kis sajt, ezeket az ételeket fogyasztottam. Székrekedésem volt folyamatosan. Szűz tea kapszula hashajtót szedtem. 2008: Már csak 3 szem burgonyát eszem főve, vagy sütve, de a súlyom elkezdett gyarapodni. 166 cm/56 kg-ról 61 kg megy fel. Egyre több illat okoz gondot, főként az üzletekben, dagad a nyakam, nehezen nyelek az illatoktól. 2009. elkezdett a súlyom nőni, 3 hónap alatt 61 kg-ról 102 kg lettem. Az illatoktól kirepedt a nyelvem és az ajkam, a szájpadlásomon hólyagok keletkeztek. Nem tudtam aludni, fulladtam. Elmentem egy Allergológus, immunológus professorhoz, aki közölte, hogy a változókorban vagyok ezért a súlyfelesleg, az „úgynevezett allergiámra” antihisztamint írt fel. Itt 42 éves voltam és rendszeres volt a menstruációm. Látta a pajzsmirigy megnagyobbodását, ezért endokrinológushoz küldött. Még mindig csak 3 szem burgonyát fogyasztottam és ásványvizet ittam. Ultrahangra mentem, az orvos szerint a pajzsmirigyem megnagyobbodott. Javasolta menjek endokrinológushoz . Elmentem, kért vérvételt az orvos, cushingra és pajzsmirigye, de negatív lett mindkettőre. Itt már a 100/80/70-es vérnyomásom 200/130/70 volt, 120 kg volt a súlyom. Mivel nem talált semmit az endokrinológus , elküldött dietetikushoz. Nem mentem el. Ha keresztreakciós pollen és ételallergiám van, egy dietetikus, hogyan állítja be az étrendet, ha szinte semmit nem ehetek.
2011-ben, lement a bokám, ami nagyon meg volt dagadva, 3 hónap alatt 30 kg-ot fogytam, pár hónap múlva csak 56 kg voltam. Nőtt az éhségérzetem. Megittam egy pohár tejet, 1 szelet kenyérrel, nem lett tőle semmi bajom. Valamennyit enyhült az allergiám is, de csak az utcára mertem kimenni néha. A vérnyomásom visszament a régire, a nyakam viszont a pajzsmirigyemnél egyre nagyobb lett, a fejem egyre jobban fájt. Ideges voltam, türelmetlen stb. Vérvizsgálatot kértünk magánúton, amely kimutatta, hogy a pajzsmirigyem túlműködik. 64 kg-ot fogytam összesen, közel 7 hónap alatt. Sajnos nem tartott ez sem sokáig, megint kezdődött előröl minden. 2012. második felében újra jöttek vissza a kg-ok, az illatoktól megint kirepedt, megdagadt a nyelvem, hólyagok a szájpadlásomon, fulladok, bedagadt a bokám, külön szobába lakom a családomtól teljesen, illatmentes mosószert, szappant stb tudok csak használni. Ez egy rémálom! Újabb vérvétel magánutón, még mindig túlműködik a pajzsmirigyem, csak kevesebb lett az érték: 2011-ben TSH: 0.004 uU/ml T4: 138 pmol/l, T3 31 pmol/l
2013-ban TSH: 0.01 aU/l T4: 57 pmol/l T3: 25 pmol/l
2013. Most 80 kg vagyok, a vérnyomásom 160/100/110, 2010. óta nem voltam sehol, annyira nem lett jobb az allergiám, hogy emberek közé mehessek.
A nagylányom összeszedte a leleteimet és elvitte magánúton egy endokrinológushoz. Az endokrinológus úgy gondolja, hogy allergológushoz kellene mennie először. 2009-ben is ugyanezt mondták, csak akkor az allergológus professor küldött az endokrinológushoz.
Kezdeti tünetek: Keringés és légzés:
alacsony vérnyomás
Általános tünetek:
arcduzzanat, csökkent terhelhetőség, állóképesség, fáradtság, gyengeség (fizikai), hasi fájdalom, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Has és emésztő rendszer:
emésztési zavarok, fájdalmas székelés, felfúvódásos fájdalom, gyomorégés, gyomortáji, hátba sugárzó fájdalom, hányinger
Későbbi tünetek: Has és emésztő rendszer:
a széklet egyéb rendellenességei, emésztési zavarok, fájdalmas székelés, felfúvódás, felfúvódásos fájdalom, gyomorégés, gyomortáji, hátba sugárzó fájdalom, hányinger, has nyomásérzékenysége, hasi fájdalom a köldök körül, hasi görcsök, haspuffadás, nyelési nehézség, táplálék ürülése az orrból, a táplálék félrenyelése
Általános tünetek:
ajak-, nyelv-, vagy arcduzzanat, anafilaxiás reakció, arcduzzanat, csökkent terhelhetőség, állóképesség, fáradtság, fejfájás, hajhullás, hasi fájdalom, hát fájdalom, immunrendszer gyengülése, ingerültség, rossz közérzet, testsúlytöbblet
Ideg-, csont- és izomrendszer:
alsó végtagok duzzanata, bizonytalan állás, elesések, finommozgások nehézsége, lábfájdalom, rendellenes testtartás, szédülés
Keringés és légzés:
fulladás-érzés, köhögés, köhögés vérzéssel, lábszár járásra fokozódó fájdalma, magas vérnyomás, nehézlégzés, szapora szívműködés, szívdobogás érzés, zihálás
Magatartás, felismerés, érzelem:
hangulatváltozás, idegesség, idegfeszültség, ingerlékenység, lehangoltság, szédülékenység
Meggyógyult:    nem

mymaci ( 53 éves nő ) , 1 kórtörténet | időpont: 2012. július 31. 13:56

Történet: Az én allaergiam virágpor és illatokra korlátozódik. Szedtem Claritine-t amire kicsit alább hagyott azután párhuzamosan vele a Flonidan-t ugy elég jól éreztem magam. Egyik ismerősömtől kaptam Tibeti gombát és evése után kb. 1 hónappal elhagytam mind két gyógyszer szedését. Most 3. szeszon hogy fogyasztom és jól elvagyok, szinte tünetmentesen.
Kezdeti tünetek: Bőr- és bőralatti szövetek, köröm:
bőr viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés
Általános tünetek:
fejfájás, megfázásos tünetek, viszketés (bőr, száj, torok, orr, stb.)
Szem:
szemviszketés
Gyógyszerek: Zyrtec, Claritine, Flonidan
Meggyógyult:    igen

Eryca ( 50 éves nő ) Budapest , 2 kórtörténet | időpont: 2010. május 12. 10:01

Történet: Nem régen írtam az allergiámról,amikor is mellkasi,garat,légcsö fájdalomról,,és egyébb érzékszervek viszketéseire panaszkodtam.Harmadik hetet töltöm itt a magas hegyekben,Ausztriában.Azt is leirtam,hogy egy kedves gyógyszertáros hölgytöl,csupán gyógynövénekböl álló kapszulát kaptam.Elmondhatom,hogy mostanra megszüntek a panaszaim,a köhögési rohamaim,a légszomj,és mind ehhez társuló kellemetlen tüneteim is.Tele energiával megyek haza,és úgy érzem gyógyúltan!Még haza felé,beköszönök a kedves gógyszertáros hölgynek,ugyanis az ö segítsége nélkül nem ment volna!Ez csupán véletlen volt,de nagyon hálás vagyok neki!Mindenkinek jó egészséget kívánok!Szabó Erika.
Meggyógyult:    igen

Eryca ( 50 éves nő ) Budapest , 2 kórtörténet | időpont: 2010. május 7. 20:22

Történet: Az allergiám két éve kezdödött,amikor is hirtelen rossz közérzetre keltem fel.Fájt a fejem,szinte mindenem viszketett,és étvágytalan voltam.A körzeti orvos azonnal allergia tesztre invitált,ahol is kiderült,hogy a Fekete ürömre,és a macskákra vagyok allergiás.
Kezdeti tünetek: Általános tünetek:
éjszakai izzadás, étvágytalanság, fejfájás, rossz közérzet
Szem:
könnyezés, szemviszketés
Kórház, rendelő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc)
Gyógyszerek: A zyrtekkel kezeltek sokáig,de mára már nem hat,igy most mivel súlyosbodott az állapotom,mert erös köhögés és mellkasi fájdalom is társul hozzá,igy az ujnak nevezett Aeryus antihistamint szedem.Az állapotom nem javult,söt rosszabbodott,minden vizsgálatokon,erös gyulladásgátlok után sem lett jobb.Most kint vagyok Ausztriában,és kaptam egy jofajta kapszulát amiben csak is természetes anyagok vannak,nevezetesen:GELO-MYRTOL.
Alternatív gyógymódok:: Bizom,hogy jobban leszek,hiszen megprobálok egészségesen táplálkozni,magamra oda figyelni,de at Allergológus csapattol nem kaptam megoldást sajnos.
Meggyógyult:    nem

 1. Aplasztikus vérszegénység
  összesen 11 kórtörténet, legújabb: Györgyike
 2. Pánikbetegség
  összesen 120 kórtörténet, legújabb: Kittipang00

 1. Pestmegyei Flór Ferenc Kórház
  (36 db), legújabb: Kuskla
 2. Törökugrató Dental esztétikai fogászati centrum
  (2 db), legújabb: Optikus